Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φωτισμός Κουζινών  
Δημοσίευση: 21 Ιουλίου 2004
 

Μια περίπλοκη υπόθεση για τους μελετητές φωτισμού...

Ο φωτισμός στην κουζίνα σήμερα δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση. Ο σχεδιασμός που πραγματοποιείται διαφέρει κατά πολύ από αυτόν των προηγούμενων δεκαετιών και αυτό γιατί πλέον δεν αντιμετωπίζεται σαν ένας απομονωμένος χώρος για την μαγειρική του νοικοκυριού, αλλά αποτελεί ένα ενιαίο κομμάτι υψηλής αισθητικής του σπιτιού.

Για το λόγο αυτό ο φωτισμός πρέπει να βρίσκεται σε γενικές γραμμές το ίδιο φιλικός, στα ίδια επίπεδα, αποχρώσεις και design με τους χώρους τους οποίους συνορεύει ( συνήθως σαλόνια).

Επειδή όμως η κουζίνα αποτελεί ίσως το μοναδικό "παραγωγικό" τομέα μιας οικίας, απαιτείται και επιπλέον φωτισμός για να πραγματοποιείται η μαγειρική πιο εύκολα, άνετα και προπάντων με ασφάλεια.

Την "βοήθεια" αυτή συνήθως προσφέρουν κάποιες ράγες με spot τα οποία εστιάζουν στα σημεία που χρειαζόμαστε περισσότερο φως, καθώς και περιμετρικός κρυφός φωτισμός κάτω από τα ντουλάπια.

Αυτό που πάντα πρέπει να υπολογίζουμε όταν πραγματοποιούμε την μελέτη μας, είναι :

- Να προσέχουμε ώστε τα σημεία που τοποθετούμε τα φωτιστικά σώματα, ώστε να μην δημιουργούνται σκιές στους πάγκους εργασίας.

- Και επειδή στο μεγαλύτερο ποσοστό οι κουζίνες κατασκευάζονται σε σκούρες αποχρώσεις να υπολογίζουμε την απορροφητικότητα των υλικών, διότι μπορεί η ποσότητα φωτισμού που απαιτείτε για την ιδανική κάλυψη του χώρου, να φτάνει και το 40% επιπλέον από ότι θα χρησιμοποιούσαμε σε ένα ανοιχτόχρωμο δωμάτιο.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.