Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φωτισμός στην κουζίνα  
Δημοσίευση: 23 Ιουνίου 2009
 

έναν από τους σημαντικότερους χώρους ενός σπιτιού...

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους ενός σπιτιού, λόγω της χρήσης της για τη μαγειρική, το φαγητό, άλλα και την επιλογής της ως κέντρο συνάντησης από την Ελληνική οικογένεια.

Η κουζίνα λοιπόν λόγω της φύσης της καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα εξοικονομώντας όση περισσότερη μπορούμε, να εγκαταστήσουμε σωστό φωτισμό, ο οποίος θα εξασφαλίζει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα που απαιτείται σʼ αυτό το χώρο.

Για να πετύχουμε λοιπόν τον κατάλληλο φωτισμό, πρέπει να λάβουμε τρία στοιχεία υπʼ όψιν:

1. Να επιλέξουμε τις θέσεις που θα τοποθετήσουμε τα φώτα, για ένα «φωτιστικό σχεδιασμό» ο οποίος θα εμπνέει τη δημιουργικότητα μας στη μαγειρική, καθώς και θα παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στην δραστηριότητα και τις κινήσεις μας μέσα στο χώρο.

2. Επιλογή κατάλληλων λαμπτήρων με ενεργειακή αποδοτικότητα.

3. Σωστός έλεγχος του φωτισμού για αποδοτική και σωστή διαχείριση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα σύστημα ελέγχου, ή πολύ απλά με τη σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση και τη χρήση απλών διακοπτών, οι οποίοι θα μας φωτίζουν το μέρος που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή.

Ο σωστός φωτισμός της κουζίνας είναι ουσιαστικός παράγοντας για την παραγωγικότητα μας εκεί.

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να τοποθετήσουμε φωτιστικά είναι:

1. Γενικός φωτισμός του χώρου με φωτιστικό φθορισμού το οποίο θα προσφέρει διάχυση καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους λαμπτήρες πυράκτωσης.

2. Επιπλέον φωτισμό χρειάζεται ο πάγκος και ο νεροχύτης, ο οποίος επιτυγχάνεται με τη χρήση spot τα οποία τοποθετούνται στο profil (κούτελο) του επάνω μέρους των ντουλαπιών της κουζίνας. Αυτά πέραν του πρόσθετου φωτισμού που παρέχουν στα σημεία που χρειαζόμαστε, προσφέρουν και ωραία αισθητική ατμόσφαιρα, λόγω των δεσμών φωτός που διαγράφονται επάνω στα ντουλάπια.

3. Η χρήση των spot στο κούτελο της κουζίνας, παρόλη τη χρησιμότητα της δεν αρκεί, διότι δημιουργεί σκιές κάτω από τα ντουλάπια, με αποτέλεσμα να πρέπει να προσθέσουμε και κάποια φωτιστικά σώματα εκεί ώστε να πετύχουμε την εξισορρόπηση του φωτισμού στα αυτά τα σημεία. Οι εταιρίες σήμερα έχουν βγάλει πολύ ωραία λεπτά φωτιστικά για να μην έχουμε καμία οπτική επαφή με την πηγή και ωραία αποτελέσματα.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.