Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φωτισμός μπάνιου  
Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2007
 


Ιδιαιτερότητες του φωτισμού για το μπάνιο...

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο φωτισμός του μπάνιου δεν απολαμβάνει την απαιτούμενη προσοχή μας όταν κάνουμε μία ανακαίνιση ή μελετούμε τις ανάγκες φωτισμού για ένα καινούριο σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι αρκετά παράδοξο, αν σκεφθεί κανείς ότι το μπάνιο είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού στο οποίο ο φωτισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός. Άλλωστε, πρόκειται για το δωμάτιο στο οποίο ξεκινάει και κλείνει η μέρα μας...

Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές φωτισμού μπάνιου, αν και πιο συχνά συναντώνται τα συνηθισμένα φωτιστικά οροφής ή του καθρέφτη. Το σημείο τοποθέτησης και ο τύπος του φωτιστικού ποικίλουν και είναι διαθέσιμα σε πολλούς συνδυασμούς, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να μετατρέψετε το μπάνιο από ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο στο οποίο οι πελάτες σας απολαμβάνουν το αφρόλουτρό τους, σε ένα αναζωογονητικό ξύπνημα για το πρωινό τους φρεσκάρισμα, κι όλα αυτά με το γύρισμα ενός διακόπτη.

Ανεξάρτητα από το φωτιστικό χώρου που θα χρησιμοποιηθεί, ένας βασικός κανόνας είναι ότι πρέπει να εκμεταλλεύεστε το φυσικό φως που μπαίνει στο χώρο του μπάνιου, μετακινώντας οτιδήποτε το εμποδίζει.

Οι διακόπτες Dimmer είναι ιδανικοί για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με μία μόνο συσκευή φωτισμού, καθώς επιτρέπουν να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός στο full για το πρωί, και σε μία πιο χαλαρωτική ένταση για τις στιγμές χαλάρωσης στο μπάνιο.

Σημαντικός είναι επίσης και ο φωτισμός του καθρέφτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί σωστό φως γύρω από τα πρόσωπα. Αρκετοί καθρέφτες έχουν ενσωματωμένο φωτισμό, οπότε δε χρειάζεται extra πρόβλεψη.

Οι λάμπες αλογόνου μπορούν να προσφέρουν το τέλειο φως, με την εγκατάστασή τους στην οροφή του μπάνιου και την εγκατάσταση ενός ρυθμιστή. Μπορεί να κοστίζουν σχετικά παραπάνω από τους κοινούς λαμπτήρες, όμως κατά κανόνα διαρκούν περίπου 3 φορές περισσότερο.

Σημειώνουμε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανονισμοί σχετικά με τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο χώρο του μπάνιου και πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αξιοποιείτε την εμπειρία επαγγελματιών σε περιπτώσεις που σκοπεύετε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε τέτοια συσκευή στο χώρο του μπάνιου.

Το αποτέλεσμα πάντως θα αξίζει τον κόπο, οπότε αξίζει κι εσείς με τη σειρά σας να καθοδηγείστε σωστά τους πελάτες στην επιλογή των κατάλληλων συσκευών φωτισμού για το μπάνιο τους.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.