Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φωτισμός για διάβασμα  
Δημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2005
 

Σεπτέμβρης… Μήνας προετοιμασίας μαθητών

Όταν οι γονείς αρχίζουν να προγραμματίζουν για τη διακόσμηση ενός νέου δωματίου ή του χώρου μελέτης των μαθητών, ή οι σπουδαστές τον αντίστοιχο χώρο μέσα στο σπίτι, συνήθως παραμελούν ένα σημαντικότατο παράγοντα για την δημιουργία ενός σωστού μαθησιακού περιβάλλοντος.

Αυτό είναι ο σωστός φωτισμός.

Οι γονείς και σπουδαστές επενδύουν πρόθυμα χιλιάδες ευρώ σε υπολογιστές, έπιπλα, γραφεία, προετοιμασία για το σχολείο, αλλά συχνά αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν την επιρροή του φωτισμού στην μελέτη.

Ο κακός φωτισμός στην περιοχή εργασίας μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση των ματιών και ως συνέπεια έντονη κούραση.

Σας αναφέρουμε κάποια tips για επιθυμητά αποτελέσματα:

• Επιλέξτε προϊόντα που παράγουν full spectrum φωτισμό ο οποίος πλησιάζει στον φυσικό (περιβάλλοντος κατά την ημέρα), και συντελεί στην μείωση της κούρασης των ματιών κατά την ανάγνωση.

• Οι λαμπτήρες φθορισμού παράγουν ιδανικότερο φωτισμό (για ανάγνωση) από τους λαμπτήρες πυράκτωσης. Οι σημερινοί λαμπτήρες φθορισμού είναι διαθέσιμοι σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, χρησιμοποιούν έως 80% λιγότερη ενέργεια και διαρκούν 20 φορές περισσότερο.

• Ένας επιτραπέζιο πορτατίφ γραφείου παρέχει το πρόσθετο φως στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετήστε το έτσι ώστε να μην απεικονίζεται στην οθόνη του υπολογιστή.

• Το πορτατίφ πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο όπου οι σκιές των χεριών δεν θα εισέρχονται στην επιφάνεια εργασίας σας. Εάν είστε δεξιόχειρες τοποθετήστε την πηγή φωτός στην αριστερή πλευρά του γραφείου σας.

• Κατά την επιλογή ενός πορτατίφ γραφείου, σιγουρευτείτε ότι ο βραχίονας είναι αρκετά μακρύς και εύκαμπτος ώστε να φωτίζει όπου χρειάζεστε έχοντας τη δυνατότητα να τον απομακρύνετε από τη μέση όταν δεν χρειάζεται.

• Εάν δεν θέλετε να γεμίσετε το πολύτιμο χώρο του γραφείου σας με ένα πορτατίφ, επιλέξτε ένα άλλου τύπου φωτιστικό (όπως επιδαπέδιο πορτατίφ) που θα έχει τη δυνατότητα να εστιάσει τον φωτισμό στις περιοχές που θέλετε.

• Και τέλος μην ξεχνάμε ότι στόχο μας πρέπει να αποτελεί μία ομοιόμορφη ένταση φωτισμού στον χώρο, διότι οι αυξομειώσεις προκαλούν έντονα συμπτώματα καταπόνησης των ματιών.

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.