Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Νέα
 
Christmas Lighting Decoration  
Δημοσίευση: 19 Δεκεμβρίου 2006
 

Φωτιά στις τσέπες μας τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια;

Φωτ.: Πρακτορείο ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Βρισκόμαστε στο παρά πέντε των εορτών και αρκεί μία ματιά γύρω μας, στα σπίτια, στους δρόμους, στα μαγαζιά, για να αντιληφθεί κανείς ότι ένα σημαντικό μέρος της μαγείας και της ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων το «χρωστάμε» στα πολύχρωμα - και μη- φωτάκια που τα διακοσμούν.

Όσο εκπληκτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο ανεβάζουν τη διάθεσή μας όλα αυτά τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, άλλο τόσο εκπληκτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο ανεβάζουν και το λογαριασμό του ρεύματος μας, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Στατιστικά από την Αμερική (Alliance to Save Energy) επισημαίνουν ότι τα ενεργειακά κόστη ενός νοικοκυριού μπορεί να επιβαρυνθούν μέχρι και $120 το μήνα κατά την εορταστική περίοδο. Μπορεί το ποσό αυτό να απέχει από τις αντίστοιχες κοστολογικές επιβαρύνσεις της ΔΕΗ, όμως σίγουρα καταδεικνύει το γεγονός ότι όλα τα ωραία...κοστίζουν.

Υπάρχουν όμως τρόποι να περιορίσουμε την ενεργειακή κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου; Οι ειδικοί του φωτισμού υποδεικνύουν ως την πιο εύκολη και πρακτική λύση την αντικατάσταση των απλών χριστουγεννιάτικων φώτων με φώτα LED (Light Emitting Diodes). Πέρα από το γεγονός ότι τα LEDs όταν συγκεντρώνονται φαίνονται πολύ πιο φωτεινά και λαμπερά από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, είναι σαφώς πιο ασφαλή για τη συγκεκριμένη χρήση, καθώς δεν εκπέμπουν υψηλή θερμότητα, μειώνοντας έτσι κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο ανάφλεξης των στολιζόμενων υλικών. Και το κυριότερο, τα LEDs απαιτούν 75% λιγότερη ενέργεια από τα παραδοσιακά φωτάκια. Υπάρχουν και φώτα LED που ενδείκνυνται και για εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι και εξαιρετικά ανθεκτικά στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Για να αντιληφθείτε την εξοικονόμηση κόστους που μπορείτε να επιτύχετε με την αντικατάσταση των απλών λαμπτήρων πυρακτώσεως με LED, απλά αναφέρουμε ότι το www.lighting.com σημειώνει ότι αν οι μισοί λαμπτήρες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντικαθίσταντο από LEDs, τότε οι ενεργειακές δαπάνες στη χώρα θα περιορίζονταν κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια. Γι’ αυτό και στην Αμερική, οι επιχειρηματίες αρχίζουν ήδη να στρέφονται προς τη λύση αυτή για τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς των καταστημάτων τους.

Γενικά, ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, αποτελεί η χρήση χρονοδιακοπτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και δεδομένου ότι όσο κι αν επιβαρύνουν την τσέπη μας, γιορτές χωρίς στολισμό δε νοούνται, μπορείτε λοιπόν να διερευνήσετε και να προτείνετε στους πελάτες σας οικονομικότερες λύσεις για το χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.