Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Έργα Εταιριών
 
positive  
Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2009
 

Κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ.
Τοποθεσία: Ίλιον,
Αρχιτέκτονας: Κωνσταντάκη Χριστίνα, ΠΡΑΞΙΣ
Σχεδιασμός Φωτισμού: Diathlasis

"Η εταιρεια Attrattivo επιθυμώντας να βελτιώσει την εικόνα της φίρμας γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ positive, ανάθεσε στην εταιρία μας (Αφοι Κωνσταντάκη Πράξις Κατασκευαστική Ο.Ε.), την δημιουργία ενός πιλοτικού καταστήματος, στοχεύοντας αφενός στην καλύτερη προσέγγιση του αγοραστικού κοινού που απευθύνεται και αφετέρου να αποτελέσει μοντέλο (concept store) για τα μελλοντικά της βήματα.

Με βάση αυτή την φιλοσοφία το κατάστημα στο Ίλιον σχεδιάστηκε με σημείο αναφοράς το target group της φίρμας, την ανεξάρτητη εργαζόμενη γυναίκα, η οποία επιθυμεί ο χώρος στον οποίο κατοικεί να έχει την προσωπική της σφράγιδα.

Το συγκεκριμένο concept store είναι ένας ενιαίος χώρος 105 m2 που φέρει τα στοιχεία μιας κατοικίας ιδιαίτερης, όπως είναι ένα loft, με τοίχους επενδεδυμένους ακανόνιστα με εμφανές τουβλάκι και τεχνητά παλαιωμένους σιδηροσωλήνες ύδρευσης να «τρέχουν» περιμετρικά, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο δικτυο ραφιών και κρεμάσεων για την προβολή των ενδυμάτων και των αξεσουάρ. Η χρήση ξύλου στο φυσικό του χρώμα, στο δάπεδο, τα ράφια και το ταμείο, προσδίδει μια «οικεία» ζεστασιά στον χώρο.

Επιπλέον ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του καταστήματος μεγενθύνεται με την πρωτότυπη, μεταλλική, περιστρεφόμενη στο οριζόντιο άξονά της, θύρα εισόδου διαστάσεων 1,80x 3,40m, τα μπαρόκ στοιχεία που συναντώνται στις ταπετσαρίες των δοκιμαστηρίων και στα έπιπλα, τον θεατρικό φωτισμό καθώς και την ανάγλυφη οροφή από επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά μοτίβα που συγκροτούν ένα αιωρούμενο σύμπλεγμα παγόβουνων"

Κωνσταντάκη Χριστίνα

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.