Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Έργα Εταιριών
 
Hotel Ekies  
Δημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2010
 

Λιτό και ανάλαφρο περιβάλλον στο οποίο πρωταγωνιστές είναι το φως και το λευκό χρώμα...

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικού Φωτισμού & Τεχνικών έργων της Artemide (www.artemide.gr) στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκε από το διεθνώς βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Ρ. Σακελλαρίδου – Μ. Παπανικολάου (www.sparch.gr), να υλοποιήσει με τον αρτιότερο τρόπο το lighting concept των αρχιτεκτόνων, στις πρόσφατα ανακαινισμένες σουίτες του ξενοδοχείου Ekies στην Χαλκιδική.

Το ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός λιτού και ανάλαφρου περιβάλλοντος στο οποίο πρωταγωνιστές να είναι το φως και το λευκό χρώμα.

Η λύση του φωτισμού ύστερα από τις απαραίτητες φωτοτεχνικές αναλύσεις, ήταν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού φωτεινών ανοιγμάτων στις ψευδοροφές στις οποίες οι φωτεινές πηγές παραμένουν κρυμμένες, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ατμόσφαιρα zen, και των επιτραπέζιων φωτιστικών Dioscuri του Michelle de Lucchi, που προσφέρουν απαλό και διάχυτο φωτισμό, ρυθμιζόμενα με dimmer.

Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν ένα μοναδικό έντονα διακοσμητικό αντικείμενο, αυτό για τον τοπικό φωτισμό ανάγνωσης στα κρεβάτια, που δεν είναι άλλο από τα βραβευμένο και ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμο φωτιστικό Pipe σχεδιασμένο από τους διάσημους Ελβετούς αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron, ειδικά τροποποιημένο για dimming με έλεγχο 1-10 V.

Στους εξωτερικούς χώρους, ο φωτισμός προέρχεται από τα υποβρύχια RGB led στις πισίνες της κάθε σουίτας και από το φωτεινό κύβο CUBO OUT.

Το boutique ξενοδοχείο Ekies (www.ekies.gr) βρίσκεται σε μια μαγευτική παραλία στη Βουρβουρού, στη Χαλκιδική. Ανακαινίστηκε πρόσφατα με στόχο να προσφέρει την απόλυτη «ευ ζην» διαμονή σε ένα εκλεπτυσμένο και απαιτητικό κοινό.

Η οικολογική αντίληψη των ιδιοκτητών εκφράζεται άμεσα από την εμμονή τους για εφαρμογή και χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών που ξεκινά από τα δομικά στοιχεία και την επίπλωση και επεκτείνεται μέχρι τα σεντόνια, τις κουρτίνες και τα φωτιστικά.

Η επιλογή των φωτιστικών βασίστηκε στον συνδυασμό ποιότητας-τιμής, στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας καθώς και στην αναγνωσιμότητα τους, η οποία συμβάλλει στην αντίληψη της ποιοτικής αντιμετώπισης από την πλευρά του επισκέπτη του ξενοδοχείου.

Ιδιοκτήτης: Ακτή ξενοδοχειακές επειχηρήσεις Α.Ε.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: SPARCH – Ρ.Σακελλαρίδου & Μ.Παπανικολάου

Μελέτη φωτισμού: SPARCH / Artemide Hellas

Φωτογραφία: Κώστας Παππάς

Προϊόντα:
Pipe sospension 1-10 V
Dioscuri tavolo 14
Dioscuri tavolo 25
Cubo out

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.