Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Έργα Εταιριών
 
Fena Fresh  
Δημοσίευση: 20 Ιουνίου 2006
 


Φωτισμός ενός εκ των ιστορικότερων κτιρίων του κέντρου της Θεσσαλονίκης από την DIATHLASIS...

Το κατάστημα FENA FRESH στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικότερα κτίρια του κέντρου της Θεσσαλονίκης, τον παλιό κινηματογράφο «Ηλύσια».

Οι αρχιτέκτονες, Gerhard Otto και Ραΐδης Δημήτρης, θέλησαν να διατηρήσουν την ταυτότητα της παλιάς κατασκευής μέσα από τα υλικά και τον τρόπο κατασκευής παλαιότερων φερόντων στοιχείων, όπως τους εξώστες του κινηματογράφου.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε στην ταυτοποίηση των εξωστών του παλιού κινηματογράφου και των μπαρόκ στοιχείων που περιγράφουν τον πυρήνα του καταστήματος.

Η κυρίαρχη ιδέα πηγάζει από την ταυτοποίηση της κυκλικότητας που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα. Οι δυο ομόκεντροι κύκλοι που σχηματίζονται αναδεικνύονται μέσα από δυο φωτιζόμενους δακτύλιους.

Η επιλογή χρήσης διαφορετικών πηγών φωτισμού διαγράφει την κυκλικότητα αυτή. Η διατήρηση των μπαρόκ στοιχείων αποτυπώνεται μέσω των καμπύλων που αποτυπώνονται τόσο στην οροφή όσο και στο πάτωμα, έχοντας το σχεδιασμό της φωτιστικής εγκατάστασης να ενισχύει τα στοιχεία αυτά.

Τέμνοντας την κυκλικότητα του κτιρίου, το γυάλινο ασανσέρ διαγράφει την κατακόρυφη επικοινωνία όπου ο πελάτης καταλαβαίνει τη μετάβαση του φωτισμού σε κατακόρυφη διάταξη. Ουσιαστικά, διαπερνά τα επίπεδα φωτισμού.

  

 

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.