Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Έργα Εταιριών
 
Φωτοβολταϊκός σταθμός στην Άρτα  
Δημοσίευση: 02 Ιουνίου 2008
 Εγκατάσταση του διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 20kWp στο εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε. στην Άρτα.

Ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του μέτρου 6.5 από την Compa Solar η εγκατάσταση και η σύνδεση φωτοβολταϊκού διασυνδεδεμένου σταθμού 20kWp στην Ήπειρο. Ο πρωτοποριακός αυτός σταθμός θα αποτελέσει παράδειγμα αλλά και κίνητρο για μελλοντικές ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή.

Η καταγραφή και ανάλυση των δεδομένων θα προστεθούν στην αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων της Compa Solar σχετικά με την παραγωγή και απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Περιγραφή
Ο σταθμός αποτελείται από 120 φωτοβολταϊκούς συλλέκτες μονοκρυσταλλικού πυριτίου Solar World SW-170Wp συνολικής ισχύος 20,4kWp τοποθετημένοι σε σταθερή κατασκευή με συνολική κλίση 28° στην στέγη του εργοστασίου Φέτα Ήπειρος. Σε ειδικό χώρο τοποθετήθηκαν οι 3 μετατροπείς δικτύου Fronius IG60HV οι οποίοι παραλληλίζονται με το δίκτυο Χ.Τ. της ΔΕΗ.

Ο φωτοβολταϊκός σταθμός Ήπειρος ΑΕΒΕ είναι ο πρώτος σταθμός ανεξάρτητης παραγωγής ισχύος 20kWp στην Ήπειρο. Υπολογίζεται ότι θα παράγει ετησίως περισσότερες από 24.000kWh σύμφωνα με τις μελέτες, με αντίστοιχη μείωση τουλάχιστον 20.000 kgr ρύπων CO2 από το περιβάλλον.

Οι ενεργειακές ανάγκες του εργοστασίου είναι πολύ μεγαλύτερες αλλά δεν παύει να είναι μία ώριμη επένδυση ενώ παράλληλα συνεισφέρει κατά ένα ποσοστό στη παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ στην Ελλάδα με αποτέλεσμα ένα καθαρότερο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός, οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία Photovoltaic. Η εγκατάσταση και σύνδεση ολοκληρώθηκε από το τεχνικό τμήμα της Compa Solar.

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.