Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Εταιρίες
 
"Εδώ δεν δουλεύουμε, παίζουμε"  
Δημοσίευση: 02 Απριλίου 2009
 

Νέο κτίριο της εταιρίας DIATHLASIS S.A. επί της Λ. Κηφισίας...

Πρώτος όροφος επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Πλάτη στο Χαλάνδρι. Ζώνη του αμιγούς τίποτα. Διασταύρωση Καλογρέζας, Μαρούσι. Από τη μία Helexpo, Avenue και Golden Hall. Απέναντι, εμπορικά κέντρα πρώτης γενιάς (70's) γυρνούν την πλάτη τους σε συνομήλικες πολυκατοικίες. Το γνωστό επιθετικό περιβάλλον της Λεωφόρου Κηφισίας.

Ο δυτικός προσανατολισμός όλου του χώρου και το αντικείμενο της εταιρείας σχεδόν υπαγόρευσαν τις σκούρες επιφάνειες του δαπέδου και των ορόφων. Η παχιά μαύρη μοκέτα επιτρέπει την αθόρυβη κίνηση.

Αφαιρέθηκε ο διαχωριστικός τοίχος του κεντρικού κλιμακοστασίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει αντίληψη όλου του χώρου κατά την άφιξη. Όλοι οι χώροι επικοινωνούν.

Στόχος η παιδική χαρά ενηλίκων. Εργαζομένων και επισκεπτών. Στο χώρο συνυπάρχουν έξι λειτουργίες της εταιρίας. Τα περιβάλλοντα της εταιρείας ( κουζίνα / καπνιστήριο, showroom, είσοδος, εμπορικό τμήμα, μελετητικό τμήμα, κεντρική αίθουσα συσκέψεων) απλοϊκά παρατάσσονται ορθογώνια, εν σειρά, οι δε εργαζόμενοι αναδεικνύονται μέσα σε ένα άχρωμο περιβάλλον, αλλάζοντας συνεχώς φόντο αναφοράς, μέσα στη συνεχή Σισύφια κίνησή τους.

Με λίγα λόγια τα γραφεία καθαρισμένα και έτοιμα για φωτογράφιση δεν λένε τίποτα.

Στα άκρα του ορόφου αναπτύσσονται η αίθουσα συσκέψεων / παρουσιάσεων από τη μία και η κουζίνα / καπνιστήριο από την άλλη. Όλα γίνονται μεταξύ των δύο. Η δουλειά γίνεται είτε στα όρθια, από τραπέζι σε τραπέζι, είτε μιλώντας δυνατά. Ο πραγματικός χρόνος δουλειάς μπρος σε γραφείο αφορά γράψιμο στοιχείων, ορισμένα τηλεφωνήματα, αυτοσυγκέντρωση εν αναμονή της επόμενης βόλτας.

Το μελετητικό τμήμα είναι η μοναδική "γαλέρα", τοποθετημένο κάθετα στη Κηφισίας, με ένα βαθμό προστασίας όχλησης από τους υπολοίπους.

Η απουσία του συνήθους αβάτου του λογιστηρίου είναι ορατή.
Εδώ μέσα όλα είναι για τον πελάτη.
Αλλού πληρώνεις.

Αρχιτέκτονας: Αρης Ζαμπίκος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Diathlasis SA
Φωτογραφία: Erieta Attali ©

κείμενο: Aris Zambikos

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.