Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Εκπαίδευση
 
Νέα βιβλία Τεχνολογιών Πηγών Φωτός  
Δημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2009
 

Η Phasma Solutions με την υποστήριξη της εταιρίας ΒΙΟΚΕΦ ΦΩΤΙΣΜΟΣ παρουσιάζει δύο νέα βιβλία πάνω σε τεχνολογίες πηγών φωτός του Δρ. Σπύρου Κιτσινέλη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Εισαγωγή στην τεχνολογία των Διόδων Εκπομπής Φωτός":

Οι λαμπτήρες στερεής κατάστασης, δηλαδή οι δίοδοι εκπομπής φωτός (Light Emitting Diodes), θεωρούνται από πολλούς το μέλλον του φωτισμού. Μάλιστα έχουν εξελιχτεί σε τέτοιο βαθμό, που επιδεικνύουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες τεχνολογίες και έτσι έχουν κυριαρχήσει ήδη σε κάποιες εφαρμογές.

Στις σελίδες του βιβλίου γίνεται μια εισαγωγή σε αυτή την τεχνολογία πηγών φωτός στερεής κατάστασης, τα γνωστά LEDs, που έχει κινήσει το ενδιαφέρον επαγγελματιών πολλών ειδικοτήτων και καλύπτεται ένα εύρος θεμάτων απαντώντας στα πιο συχνά ερωτήματα.

Η τεχνολογία ημιαγωγών και διόδων πάνω στην οποία βασίζονται τα LEDs, οι τρόποι δημιουργίας διαφορετικών χρωμάτων αλλά και λευκού φωτός, ο τρόπος λειτουργίας τους, η θερμική τους διαχείριση, οι εφαρμογές τους και οι συγκρίσεις με τις άλλες δύο τεχνολογίες πηγών φωτός (πυράκτωση και ηλεκτρική εκκένωση) είναι κάποια από τα θέματα. Το βιβλίο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών για τους οποίους το φως και οι πηγές του γενικά αλλά και ειδικότερα οι λαμπτήρες στερεής κατάστασης, αποτελούν μέρος των εργασιών τους.

(έγχρωμο - μαλακό εξώφυλλο - 80 σελίδες)

Πιο αναλυτικά το βιβλίο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
- Πρόλογος
- Εισαγωγή
- Περιγραφή του LED
- Δημιουργία λευκού φωτός με LEDs
- Λειτουργία ενός LED
- Θερμική διαχείριση των LEDs
- Έλεγχος επιπέδων φωτεινότητας (Dimming)
- Γενικά Χαρακτηριστικά των LEDs
- Εφαρμογές
- Παράρτημα
- Βιβλιογραφία και χρήσιμες συνδέσεις

____________________________________________________________

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Πηγές Φωτός Ηλεκτρικής Πυράκτωσης":

Σε αυτό το βιβλίο κάνουμε μια παρουσίαση των λαμπτήρων πυράκτωσης που αποτελούν την πρώτη και ίσως σημαντικότερη έως σήμερα τεχνολογία παραγωγής φωτός που βασίστηκε στη χρήση του ηλεκτρισμού.

Για περισσότερο από ένα αιώνα οι λαμπτήρες πυράκτωσης πρωταγωνιστούσαν στο έργο του τεχνητού φωτισμού ενώ ακόμα και σήμερα που πολλοί μιλούν για εξάλειψη αυτής της τεχνολογίας για οικονομικούς, ενεργειακούς και περιβαλλοντολογικούς λόγους, οι λαμπτήρες πυράκτωσης εξακολουθούν να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Οι λαμπτήρες πυράκτωσης έχουν να επιδείξουν μια πλούσια ιστορία ανάπτυξης και ανακαλύψεων, μια ξεχωριστή πορεία τεχνολογικών εξελίξεων και χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το είδος των λαμπτήρων ακόμα και σήμερα να επιλέγεται.

(έγχρωμο - μαλακό εξώφυλλο - 50 σελίδες)

Πιο αναλυτικά το βιβλίο περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
- Πρόλογος
- Εισαγωγή
- Συμβατικοί Λαμπτήρες Πυράκτωσης
- Λαμπτήρες Πυράκτωσης Αλογόνου
- Τελική Αξιολόγηση
- Πηγές
- Κωδικοί

____________________________________________________________

Τα βιβλία αυτά απευθύνονται συγκεκριμένα σε:

- Αρχιτέκτονες που χρησιμοποιούν το φως για το σχεδιασμό ενός κτιρίου,

- Στελέχη εταιριών φωτισμού,

- Διακοσμητές,

- Μηχανικούς που σκοπεύουν να ασχοληθούν με μελέτες φωτισμού,

- Καλλιτέχνες και τεχνικούς φωτισμού για τους οποίους το φως και οι πηγές του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης και του έργου τους,

- Ηλεκτρολόγους που αναλαμβάνουν εγκαταστάσεις φωτισμού για ιδιώτες ή επαγγελματίες,

- Εμπόρους πηγών φωτός που θέλουν να γνωρίζουν τα ιδιαίτερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους,

και πλήθος άλλων επαγγελματιών και ιδιοτήτων.

Οι αναγνώστες θα αποκτήσουν μια βαθύτερη επιστημονική και τεχνολογική γνώση σχετικά με το φως και τις πηγές του. Το φως βρίσκεται παντού και στην καρδιά των περισσοτέρων εργασιών.

Τα βιβλία δημιουργήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της ΒΙΟΚΕΦ Α.Ε.
Η ΒΙΟΚΕΦ ιδρύθηκε το 1954. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής γυαλιού και φωτιστικών στην Ελλάδα, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Επανδρωμένη με άρτια εξειδικευμένο τεχνικό και εμπορικό προσωπικό, με διασφάλιση ποιότητας ISO 9002, και μηχανοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, διαθέτει και προμηθεύει όλη την σειρά των προϊόντων της σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Αφρική.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Δρ Σπύρος Κιτσινέλης είναι επιστημονικός ερευνητής πάνω σε θέματα ανάπτυξης καινοτόμων και ενεργειακά αποδοτικών πηγών φωτός. Απέκτησε πτυχίο Master από το τμήμα χημείας του πανεπιστημίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (Doctor of Philosophy) απότοίδιοτμήμα γιατην επιστημονική του έρευνα σε θέματα φασματοσκοπίας πλάσματος χαμηλής πίεσης στο Επιστημονικό Εργαστήριο Υψηλών Θερμοκρασιών (High Temperature Science Laboratories).

Συνέχισε το επιστημονικό του έργο σε θέματα πηγών φωτός ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Ηλεκτρολογικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του πανεπιστημίου του Ehime στην Ιαπωνία και έπειτα ανέλαβε την ηγεσία ερευνητικής ομάδας στις κεντρικές εγκαταστάσεις ανάπτυξης φωτισμού (Central Development Lighting) για την εταιρία Philips Lighting στο Eindhoven της Ολλανδίας.

Στην Ελλάδα ανέλαβε ως εξωτερικός συνεργάτης ένα πρόγραμμα έρευνας ανάπτυξης νέας γενιάς πηγών φωτός στο τμήμα φυσικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού επιστημονικών δημοσιεύσεων, δημιουργός τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών σε θέματα πηγών φωτός πλάσματος, σύμβουλος επιχειρήσεων και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα τεχνολογιών πηγών φωτός.

Η τελευταία του δημιουργία, το ηλεκτρονικό περιοδικό Science and Technology of Light Sources προσέλκυσε το ενδιαφέρον ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας πηγών φωτός και σε λιγότερο από ένα χρόνο ύπαρξης δημιούργησε ένα δίκτυο 160 πανεπιστημίων και εταιριών από 33 χώρες.

Online shop: www.phasmasolutions.com/page5.htm

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα βιβλία εύκολα και άμεσα ακλουθώντας τα βήματατης ηλεκτρονικής πώλησης που γίνεται στην ανάλογη ιστοσελίδα. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει μέσω του συστήματος Paypal (mail@phasmasolutions.com) που προσφέρει ασφαλείς συνδιαλλαγές. Η διάθεση γίνεται άμεσα με την παραλαβή της απόδειξης πληρωμής.

www.phasmasolutions.com
mail@phasmasolutions.com

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.