Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
 
Infinity Bridge  
Δημοσίευση: 02 Μαΐου 2010
 

Ανάδειξη της ιδιαίτερης δομικής μορφής της γέφυρας με LEDs (U.K.).

H Infinity Bridge είναι μια κρεμαστή πεζογέφυρα 230 μέτρων, η οποία υποστηρίζεται από ένα ζευγάρι ασύμμετρων τόξων χάλυβα που εμφανίζονται σαν να ξεπηδούν πέρα από τον ποταμό, όπως ένα χαλίκι που «ξαφρίζει» το νερό.

Οι Speirs and Major Associates (SaMA), σχεδίασαν το φωτισμό κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα εικονικά δίδυμα τόξα να απεικονίζονται στο νερό για να διαμορφώσουν τη νύχτα το μαθηματικό σύμβολο του άπειρου (∞) - ως εκ τούτου και το όνομα.

Οι σχεδιαστές αναπήδησαν μπλε φως στο νερό για να φωτίσουν το κάτω μέρος της γέφυρας, διαμορφώνοντας έτσι μια μπλε ζώνη ανάμεσα τους. Το ψυχρό λευκό φως χρησιμοποιήθηκε για να αποκαλύψει τη δομική μορφή και να δημιουργήσει την αίσθηση ενός επιπλέοντος κύματος που αιωρείται ακριβώς επάνω από τη γέφυρα.

Όπως σε κάθε σχεδιασμό της Sama, όλος ο εξοπλισμός φωτισμού κρύφτηκε προσεκτικά. Τα φώτα τοποθετήθηκαν στους ζυγοστάτες μακρυά από τη γέφυρα έτσι ώστε οι πεζοί να μην έχουν οπτική επαφή με τις πηγές και ως συνέπεια να μην ενοχλούνται από το έντονο φως τους.

Κατά μήκος της επιφάνειας της γέφυρας, το φως είναι προγραμματισμένο να αποκρίνεται στην παρουσία ανθρώπων, καθοδηγώντας τους και επισημαίνοντας τους την προσέγγιση άλλων. Υπάρχουν μονάδες μπλε και άσπρων LEDs που κατασκευάστηκαν για το σκοπό αυτό και κρύβονται κάτω από το κιγκλίδωμα.

Κάθε μονάδα LED χρησιμοποιεί στο μέγιστο 3W και για τα 2 χρώματα, αλλά ποτέ δεν ανάβουν συγχρόνως. Δηλαδή ουσιαστικά δεν ξεπερνιέται ποτέ το 1.5W για κάθε μονάδα. Στο σύνολο υπάρχουν περίπου 200 μονάδες που φωτίζουν τη γέφυρα. Όταν οι άνθρωποι τη διασχίζουν, οι αισθητήρες προκαλούν μια αλλαγή από μπλε στο λευκό, αφήνοντας ίχνη φωτός όπως ένας κομήτης.

Ο σχεδιασμός αυτός είναι απʼ όσο γνωρίζουμε μοναδικός. Συμμετέχοντας σε βραβεία εφαρμοσμένης μηχανικής το έργο βρέθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, «κοντράροντας» περίπου 100 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Video: Expedition Engineering
Πηγή: Mondo Arc
Φωτογραφία: James Newton
Σχεδιασμός Φωτισμού: Speirs and Major Associates

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.