Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
 
Grosvenor Hotel @ U.K.  
Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2010
 

Φωτισμός ξενοδοχείου στην ιστορική πόλη Shaftesbury από τον Bruce Munro.

Ο μελετητής φωτισμού Bruce Munro πρόσφατα ολοκλήρωσε και παρουσίασε στο περιοδικό enlighter το φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου Grosvenor, που βρίσκεται στην καρδιά της Σαξονικής ιστορικής πόλης Shaftesbury του Ηνωμένου Βασίλειου.

Το ξενοδοχείο το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στις 4 Δεκεμβρίου του 2009, είναι ένα διατηρητέο κτίριο που λειτουργούσε ως πανδοχείο για εκατοντάδες χρόνια.

Ο κ. Munro, θέλοντας να ικανοποιήσει την επιθυμία του ιδιοκτήτη για κάτι ξεχωριστό και μοναδικό, σχεδίασε και κατασκεύασε κατά παραγγελία διάφορα φωτιστικά τα οποία κοσμούν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς του χώρους.

Το νέο εσωτερικό του ξενοδοχείου με τα 16 δωμάτια που διαθέτει, διακρίνονται για τον υψηλής ποιότητας σύγχρονο σχεδιασμό του, ενώ ο φωτισμός του παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο μπαρ, οι δέκα λαμπεροί πολυέλαιοι που σχεδίασε ο Munro, απαρτίζονται από οπτικές ίνες που φωτίζονται από ένα σύστημα 12 volt 100W. Διακριτικές αλλά αξιοπρόσεκτες είναι οι δύο εσοχές δίπλα στο τζάκι, όπου έχουν τοποθετηθεί επάνω 72 dimmable πορσελάνινα “κεριά” διαφορετικού ύψους και διαμέτρου. Αυτά φωτίζονται από δύο λαμπτήρες xenon 2,5 Watt και προσφέρουν τη γνωστή φιλόξενη, ήρεμη αίσθηση που προκαλεί το φως των κεριών.

Σε μία άλλη μεριά του μπαρ τοποθετήθηκε ένα επίτοιχο γλυπτό που ονομάζεται "Harvest Moon" και απεικονίζει το φεγγάρι. Κάτω από το Harvest Moon βρίσκονται δύο φωτισμένα γλυπτά με την ονομασία «Φως των Munros». Πρόκειται για κρύσταλλα που φωτίζονται από LED.

Φωτογραφικό υλικό: Bruce Munro

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.