Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
 
Castle Rock Festival  
Δημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2010
 

Σχεδιασμός και εκτέλεση αρχιτεκτονικής βιντεοπροβολής στο ιστορικό κάστρο των Ιωαννίνων.

Από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα ο θεσμός πλέον για την πόλη Castle Rock Festival, με μια πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα «καλλιτεχνική πινελιά» στο κάστρο της πόλης, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Στάθης Μήτσιος.

Ο κ. Μήτσιος ανέλαβε την μελέτη και εκπόνηση μιας αρχιτεκτονικής βιντεοπροβολής επάνω στο κάστρο, με στόχο την ανάδειξη του τοίχους και την επίτευξη μιας εντυπωσιακής καλλιτεχνικής υφής για τις μέρες του festival.

Η μελέτη περιλάμβανε την λεπτομερή μέτρηση και σχεδιασμό του χώρου σε CAD, ώστε να χωριστεί η επιφάνεια σε τρία επιμέρους «κάδρα προβολής» και να αξιοποιηθούν όλες οι διαστάσεις του κτίσματος (ύψος, πλάτος, βάθος).

Το επόμενο στάδιο που ακολούθησε ήταν το video editing, το οποίο απέδωσε μια παραγωγή διάρκειας 80 λεπτών με περίπου 17 θεματικές ενότητες.

Αυτό προσαρμόστηκε πάνω στην επιφάνεια του κτίσματος, προβαλλόμενο σε μορφή λούπας.

Για να επιτευχθεί η τελική προβολή μήκους 42 μέτρων και ύψους 10 μέτρων, χρησιμοποιήθηκαν τρεις ισχυροί projector 10.000 lumen της εταιρίας Barco με υπερευρυγώνιο φακό, για να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση του κάδρου ελαχιστοποιώντας την απόσταση προβολής.

Ιδιαίτερη δυσκολία για το project αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν υπήρχε δυνατότητα πρόβας για την προβολή, πάρα μόνο την προηγούμενη μέρα του festival όπου και θα γινότανε το σταμπιλάρισμα των projector.

Αυτό και μόνο θα έκρινε την επιτυχία του σωστού σχεδιασμού και της μελέτης του έργου. Ο συνολικός χρόνος μελέτης, σχεδιασμού, video editing και υλοποίησης, άγγιξε τους τρεις μήνες.

Σχεδιασμός φωτισμού χώρων και εκθέσεων του κάστρου

Για τον γενικό φωτισμό της κυρίας εισόδου του φεστιβάλ, χρησιμοποιήθηκαν 60 RGB πλακέτες υψηλής απόδοσης (των τριών led η κάθε μία), 120 μοιρών, με 6 τροφοδοτικά colourdrives της Lumidrive.

Το φως «αγκάλιασε όλο το χώρο» και το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την εγκατάσταση, φωτίστηκε ένας χώρος διαστάσεων 4x4x42m, με λιγότερο από 300watt κατανάλωση ρεύματος!

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ζωντανά το πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα:

Μελέτη & Υλοποίηση:
Στάθης Μήτσιος

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.