Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
 
Φωτισμός του «The Crystals»  
Δημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2010
 

Η Focus Lighting αναλαμβάνει τον φωτιστικό σχεδιασμό για ένα νέο εμπορικό κέντρο στο Λας Βέγκας.

Το εμπορικό κέντρο The Crystals στέκεται σαν ʽκόσμημαʼ στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας. Πίσω από το σχεδιασμό του βρίσκεται το διακεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Studio Daniel Libesking, το οποίο συνεργάστηκε με το γραφείο Rockwell Group για την εσωτερική διακόσμηση και την εταιρία Focus Lighting για το φωτιστικό σχεδιασμό.

Το εσωτερικό του κτιρίου - ένα πολύπλοκο κατασκευαστικά κέλυφος - εντυπωσιάζει τόσο με την μορφή του, όσο και με το φωτισμό του. Τρία χρόνια με εκατοντάδες σχέδια, μελέτες, μακέτες και πραγματικού μεγέθους κατασκευές, χρειάστηκαν ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πολύπλοκο φωτιστικά έργο.

Φωτεινές “σχισμές” δημιουργούν ένα παιχνίδι σκιών στην επιφάνεια των εσωτερικών τοίχων του εμπορικού κέντρου, συντελώντας στην αρχιτεκτονική μορφή του κτιρίου. Οι φωτεινές αυτές “σχισμές” προέρχονται από εγκωπές στην οροφή, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί θεατρικά φωτιστικά αλογόνων μετάλλων με σκιάδια.

Ίδια spot εστιακού φωτισμού, χρησημοποιούνται και για την ανάδειξη συγκεκριμένων διακοσμητικών στοιχείων στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου.

Σε εγκοπές στους τοίχους και στην οροφή, έχουν τοποθετηθεί επιπλέον 1.000 LED φωτιστικά σώματα, των οποίων ο ρόλος είναι να φωτίζουν δίνοντας της διάφορες αποχρώσεις κατά την διάρκεια της μέρας.

Στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, σαν στοιχείο ξεχωρίζει η κεντρική σκάλα. Οι μετώπες της έχουν επικαλυφθεί με ροζ αχάτη, ενώ φωτίζονται απʼ το πίσω μέρος με LEDs.

Η εξωτερική εικόνα του εμπορικού κέντρου The Crystals είναι εξίσσου εντυπωσιακή. Η πρόσοψη του κτιρίου και η στέγη έχουν επικαλυφθεί με ένα ειδικά επεξεργασμένο ραβδοειδές μέταλλο, το οποίο αντανακλά το φώς σε κυματισμούς.

Περιμετρικά του κτιρίου έχουν τοποθετηθεί προβολείς διπλής δέσμης, ενώ ειδική μελέτη πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό προαύλιο για το φωτισμό των διαδρόμων, των γεφυρών και των γλυπτών αντικειμένων που κοσμούν το χώρο.

Τέλος, εντυπωσιακό σχεδιασμό πραγματοποίησε η Focus και στην επιγραφή του εμπορικού κέντρου - έμπνευση του καλλιτέχνη Braque - , φωτίζοντας με μπλέ LEDs τα ακρυλικά γράμματα από πίσω και τοποθετώντας λευκά LEDs για να “διαγράφουν” το περίγραμμα.

Η λογική απόκρυψης των φωτιστικών πηγών που ακολούθησε η Focus Lighting στον σχεδιασμό της είναι πραγματικά αξιόλογη και δύσκολη στην υλοποίηση σε ένα έργο τέτοιου μεγέθους.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.