Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Περί φωτός... / Συνεντεύξεις
 
Katherine Abernathy  
Δημοσίευση: 31 Μαΐου 2010
 

Η νέα πρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Σχεδιαστών Φωτισμού (IALD), μιλά για τα σχέδια και τους στόχους της στο Mondo Arc.

Η Katherine Abernathy έχει ορίσει μια γεμάτη ατζέντα για την θητεία της στην θέση. «Είναι η ευκαιρία μου να δώσουμε κάτι πίσω σε μια βιομηχανία που εξακολουθεί να εξελίσσεται και να επεκτείνεται.»

Για αυτήν το κλειδί της επιτυχίας είναι η “πραγματική συνεργασία”, μια φράση η οποία εξακολουθεί να είναι η φιλοσοφία της από την αρχή της διαδρομής της στον χώρο του φωτισμού μέχρι σήμερα. Πιστεύει πως το πάθος για συνεργασία είναι αναγκαίο για να βγάλει εις πέρας τις απαιτήσεις του νέου ηγετικού της ρόλου.

Ψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της είναι η επικοινωνία. "Η επικοινωνία με τα μέλη μας είναι σαν ένα σκληρό καρύδι που πρέπει να σπάσουμε", παραδέχεται. "Αποστολή μου είναι να επικοινωνήσω με τα μέλη μας σε όποια τοποθεσία κι αν βρίσκονται".

Επισημαίνει ότι η IALD αξιοποιεί το Facebook, το Twitter, το Flicker, το Linkedin, το YouTube και το Reflections, ενώ στέλνει κάθε δύο εβδομάδες ένα ενημερωτικό newsletter στα μέλη της. Παρόλα αυτά "Ακόμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί η επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Διαρκεί μόνο πέντε με δέκα λεπτά και αξίζει ένα εκατομμύριο!", υποστηρίζει.

Η αύξηση των μελών της Ενωσης στις ΗΠΑ και διεθνώς είναι ένας άλλος σημαντικός στόχος. Θέλει να δημιουργήσει διεθνείς περιφερειακές ομάδες και να επιβάλει λειτουργικές βελτιώσεις σε περιφερειακό επίπεδο.

Υπογραμμίζει την πρόκληση της διατήρησης του 'D' (Design) στο IALD. «Μπορούμε να επιτύχουμε ποιοτικά φωτισμένους χώρους που είναι ενεργειακά αποδοτικοί και να εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε στις ανθρώπινες ανάγκες, στην οικονομία, στο περιβάλλον, στην αρχιτεκτονική και σε άλλα ζητήματα που σχετίζονται με το κτίριο.»

Η Katherine Abernathy ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στο φωτισμό ως φοιτήτρια θεατρικού σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Webster του St. Louis στο Missouri και συνέχισε τις σπουδές της στον σχεδιασμό φωτισμού στο Croydon College του Λονδίνου. Κατά την επιστροφή στις ΗΠΑ, απασχολήθηκε ως σχεδιάστρια θεατρικού φωτισμού.

Καταλήγει λέγοντας: "Είναι πολύ συναρπαστική εποχή για τον κόσμο του σχεδιασμού φωτισμού. Την IALD θέλω να την δω να γίνεται ισχυρότερη κάθε χρόνο, να συνεχιστεί η ανάπτυξη των συμπληρωματικών προγραμμάτων που θα στηρίξουν την επαγγελματική επιτυχία των μελών της".

Ολόκληρη η συνέντευξη που έδωσε στην Vilma Barr δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Mondo Arc

Κείμενο: Γιώργος Κωνσταντινίδης

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.