Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Τεχνο - γνωσία
 
U2 Live  
Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2010
 


Ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα θα έχουν την τύχη να δουν όσοι βρεθούν στο ΟΑΚΑ στις 3/9/2010.

Όσοι θα έχουν την τύχη να βρίσκονται στο Μαρούσι στις 3 Σεπτεμβρίου στην συναυλία των U2, θα συνειδητοποιήσουν κατά την είσοδο τους στο ΟΑΚΑ ότι πρόκειται να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικά μοναδικό γεγονός.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της περιοδείας Willie Williams έβαλε σαν στόχο οι fan που έρχονται στο στάδιο να βλέπουν κάτι το μοναδικό. Σε στενή συνεργασία με τον Αρχιτέκτονα Mark Fisher και τον διευθυντή παραγωγής Jake Berry, θέλησαν να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη κατασκευή που έχει σχεδιαστεί για συναυλία.

Το μέγεθος της σκηνής δημιούργησε μια πρόκληση, μιας και οι θέσεις των υποστηριγμάτων ήταν σε σημαντική απόσταση από αυτήν.

Οι πλησιέστερες πηγές φωτισμού από την σκηνή απέχουν περίπου 25 μέτρα και εκείνες που βρίσκονται στα άκρα της κατασκευής απέχουν 100 μέτρα. Καμία από τις παλαιότερες λύσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς χρειάζεται ένας φωτισμός ο οποίος θα αναδεικνύει την υφή των αντικειμένων. Έτσι, ο Williams στράφηκε στο σύστημα Bad Boy της εταιρείας PRG.

Η PRG ξεκίνησε την εφαρμογή του σχεδιασμού, με σκοπό να δημιουργήσει ένα σύστημα φωτισμού για μεγάλης κλίμακας χρήση, όπως αρένες, γήπεδα κτλ. Το Bad Boy αποδίδει πολύ καλά σε αποστάσεις από 25 έως 120 μέτρα.

Ο διευθυντής φωτισμού Ethan Weber είναι εντυπωσιασμένος με την συγκεκριμένη λύση. Και αυτό γιατί παρόλο που υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των προβολέων και της σκηνής, μπορούμε να κάνουμε ζουμ στα μέλη της μπάντας, αλλά ταυτόχρονα να φωτίζουμε το κοινό με σχετική ευκολία.

Η ισορροπία μεταξύ πολυπλοκότητας και απλότητας είναι το κλειδί της επιτυχίας για τον Williams. Ο σχεδιασμός φωτισμού του είναι αρκετά απλός, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα του συνολικού σχεδιασμού της παραγωγής.

Για να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία έπρεπε όλοι να εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση και να υπάρχει συνεχής συντονισμός μεταξύ κάθε τμήματος.

Κείμενο: Γιώργος Κωνσταντινίδης

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.