Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
TELETASK (Συστήματα αυτοματισμών κτιρίων)  
Δημοσίευση: 08 Μαρτίου 2006
 

Η "Έξυπνη" λύση από την ΕLECTROIMPEX S.A.

Στα πλαίσια της ημερίδας για αρχιτέκτονες (28/02/06) της διεθνούς έκθεσης MATERIAL 2006, ο μηχανικός πωλήσεων της ELECTROIMPEX κ. Μεταξάς Γιώργος παρουσίασε τα «έξυπνα» συστήματα αυτοματισμού κτιρίων με δομημένη καλωδίωση τεχνολογίας BUS.

Ως ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ορίζεται το απαραίτητο σύνολο μέσων που έχει ως αποτέλεσμα την ενσωμάτωση μεταξύ του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού & των συστημάτων ενός κτιρίου με σκοπό την βελτίωση του επιπέδου της άνεσης, ασφάλειας, επικοινωνίας και ενεργειακής διαχείρισης.

Τα διάφορα συστήματα ενός κτιρίου που μπορούν να ενσωματωθούν σε μία τέτοια εφαρμογή είναι ο φωτισμός, η θέρμανση και ο κλιματισμός, ο συναγερμός, ήχος, εικόνα, ομιλία, έλεγχος πρόσβασης, υπολογιστικά συστήματα, τηλεφωνία και εικονότηλεφωνία κ.α..

Αναφέρθηκαν επίσης διάφορα σενάρια λειτουργιών όπως για παράδειγμα το σενάριο εξόδου με το οποίο απενεργοποιούνται όλες οι συσκευές του κτιρίου (σπίτι ή επαγγελματικός χώρος) και ο φωτισμός, αδρανοποιείται η θέρμανση ή ο κλιματισμός μέχρι το επιθυμητό προκαθορισμένο όριο θερμοκρασίας, κατεβαίνουν όλα τα ρολά, ενεργοποιείται ο συναγερμός και προσομοιώνεται η παρουσία σας με περιοδική λειτουργία ρολών και φωτισμού για όσο εσείς λείπετε. Και όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού κάθε φορά που φεύγετε. Κατά την επιστροφή σας το σενάριο εισόδου φροντίζει ώστε ο χώρος σας να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν λίγο πριν φύγετε και μπορεί να ενεργοποιηθεί και εξ’ αποστάσεως μέσω του κινητού σας. Έτσι ο χώρος σας προετοιμάζεται (θέρμανση / κλιματισμός) για την άφιξή σας. Τα σενάρια είναι αμέτρητα, ικανοποιούν οποιαδήποτε επιθυμία σας και περιορίζονται μόνο από τη φαντασία του προγραμματιστή και τη δική σας. Με τον έλεγχο μέσω κινητού ή σταθερού τηλεφώνου ή και μέσω του internet μπορείτε να διαχειριστείτε και να εποπτεύσετε το χώρο σας όπου και αν βρίσκεστε.

Στις επόμενες καρτέλες γίνεται περιγραφή του βασικού διαγράμματος ενός τέτοιου συστήματος, της τοπολογίας της συνδεσμολογίας και καλωδίωσης καθώς και παρουσίαση των διαφόρων πάνελ και οθονών αφής μέσω των οποίων ελέγχετε τα πάντα μέσα στο χώρο σας.


 Ο Βελγικός οίκος ΤΕLETASK κατασκευάζει εδώ και 20 χρόνια, για περισσότερες από 20 χώρες τέτοια συστήματα, τα οποία αντιπροσωπεύει και υποστηρίζει στην Ελλάδα η ELECTROIMPEX HELLAS S.A.

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.