Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Η συμβολή των LED στο φωτισμό  
Δημοσίευση: 02 Ιουνίου 2005
 

Βάση έρευνας του LRC (Lighting Research Center) το αγοραστικό κοινό εντυπωσιάζεται από την χρήση των LED στις βιτρίνες καταστημάτων.

...ενώ ταυτόχρονα χαροποιούνται και οι επιχειρηματίες με τα μειωμένα κοστολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που λαμβάνουν...

Η έρευνα του LRC πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες των Ην. Πολιτειών και είχε διάρκεια οκτώ εβδομάδων.

Σε τρεις βιτρίνες μίας μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων ρούχων, τοποθετήθηκαν slim-profile φωτιστικά σώματα με LED. Παράλληλα για την μείωση κατανάλωσης της ενέργειας από 30 έως και 50%, αφαίρεσαν όλο το γενικό φωτισμό φθορισμού, μειώσανε τον αριθμό και το wattage των φωτιστικών αλογόνου (spot) και προσέθεσαν συστήματα LED για δημιουργήσουν έγχρωμα baground τα οποία θα μαγνήτιζαν το βλέμμα των περαστικών.

Οι ερευνητές εξέτασαν διάφορα σενάρια επίδειξης και φωτισμού των βιτρινών, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα και την γνώμη των καταναλωτών για την ελκυστικότητα, τη διαφάνεια, και την ευδιάκριτη εικόνα των βιτρινών. Ο φωτισμός μέσα στα καταστήματα παρέμεινε αμετάβλητος.

“Σχεδιάσαμε το φωτισμό των βιτρινών δημιουργώντας συναίσθημα και αντιθέσεις με τα χρώματα και όχι με τα επίπεδα φωτισμού. Αυτό μας επέτρεψε να μειώσουμε το ποσό φωτισμού έμφασης μειώνοντας την ενεργειακή χρήση", λέει ο Dan Frering του LRC.

Τα αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ως απόρροια ερευνών 8 εβδομάδων και της διενέργειας περισσοτέρων από 700 “προσωπικών συνεντεύξεων”, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι βιτρίνες με τα συστήματα LED τράβηξαν την προσεχή όλων, παρόλο που είχαν πάνω από 30% χαμηλότερη ισχύ από τις τυπικές high-energy lighting βιτρίνες.

Επίσης έδειξαν ότι:

- Το 74% των αγοραστών βρήκαν το νέο σχεδιασμό φωτισμού για να είναι πιο εντυπωσιακό και ευδιάκριτο.

- Το 84% συμφώνησε ότι οι βιτρίνες με τα LED ήταν οπτικά πολύ πιο ελκυστικές.

- Το 91% επιβεβαίωσε ότι ο μειωμένος φωτισμός έμφασης, δεν μείωσε την ορατότητα των μανεκέν και των εμπορευμάτων των βιτρινών.

Η μείωση της κατανάλωσης ισχύος φωτισμού κατά 50% σε κάθε βιτρίνα, δεν οδήγησε σε καμία σημαντική διαφορά κατά την άποψη των καταναλωτών σε σχέση με τον τυπικό φωτισμό.

Τα στοιχεία πωλήσεων που συγκεντρώθηκαν από την επιχείρηση, δεν παρουσίασαν καμία σημαντική αλλαγή στις πωλήσεις των τριών καταστημάτων της δοκιμής κατά τη διάρκεια της έρευνας, ακόμη και με μείωση 50% της κατανάλωσης ισχύος. Οι πωλήσεις συγκρίθηκαν με τις ίδιες εβδομάδες του προηγούμενου έτους.

Το LADWP (Los Angeles Department of Water and Power) ήταν σπόνσορας στην έρευνα αυτή του LRC.

Μια επιτυχής αλλαγή στο φωτισμό με LED, δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται, νομίζοντας ότι θα αντικαταστήσουμε απλά ένα τύπο λαμπτήρα στην ίδια υποδοχή. Ο διευθυντής έρευνας του LRC Nadarajah Narendran, ph. D., λέει ότι πολλές εφαρμογές φωτισμού μπορούν να ωφεληθούν από τα LED, εάν η εφαρμογή είναι κατάλληλη και εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά και την απόδοση τους.

Επίσης είπε: "Αντί της προσπάθειας να αντικαταστήσετε τη συμβατική τεχνολογία με τη νέα σε μια δεδομένη εφαρμογή, είναι καλύτερο να γνωρίζετε εναλλασσόμενες λύσεις φωτισμού που εκμεταλλεύονται τις δυνάμεις της νέας τεχνολογίας, ακόμα κι αν σπάει την παράδοση. Αυτός ήταν ένας από τους στόχους μας με αυτήν την μελέτη τομέων.”

Περισσότερα στοιχεία, καθώς και άλλες έρευνες σχετικά με τα LED θα βρείτε στην ιστοσελίδα του LRC. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι τα LED που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα είναι της Lumileds Lighting, ενώ οι μετασχηματιστές της Advance Transformer Co.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.