Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φως και χρώμα...  
Δημοσίευση: 07 Μαρτίου 2005
 

“Το χρώμα δεν αποτελεί ιδιότητα των αντικειμένων, άλλα φυσιολογική και ψυχολογική αντίδραση του ανθρώπινου εγκεφάλου στο φως.”

Στην δικτυακή τοποθεσία του Lighting Research Center, έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε on-line ή να κατεβάσετε το εκτυπώσιμο PDF αρχείο, με τίτλο “Lighting Sources and Color”.

Η ενδιαφέρουσα αυτή αναφορά χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα καλύψει τις απορίες σας σχετικά με την σημασία των χρωμάτων στις εφαρμογές φωτισμού, την αρμονία χρωμάτων, την χρωματική σταθερότητα, θερμοκρασία χρώματος, το πώς η βιομηχανία φωτισμού μετράει την εμφάνιση των χρωμάτων, το ανθρώπινο οπτικό σύστημα σε σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται τα χρώματα, καθώς και ποια χαρακτηριστικά λαμπτήρων λαμβάνουν υπ όψη οι ειδικοί ώστε να επιλέξουν φωτιστικά σώματα.

Το δεύτερο επικεντρώνεται στην εμφάνιση των αντικειμένων και την χρωματική αποτύπωση ανάλογα με την φωτεινή πηγή, στο CRI ( Color Rendering Index ), αναφέρεται στην σχέση μεταξύ χρωματικής απόδοσης και έντασης του φωτός, στην γκάμα των χρωμάτων και το χρωματικό φάσμα γενικότερα.

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.