Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Ευρω-προφυλακτικό από τον Ingo Maurer  
Δημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2010
 

Ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. για την κατάργηση των λαμπτήρων πυράκτωσης!

Ο διάσημος γερμανός σχεδιαστής φωτιστικών Ingo Maurer παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το «ευρω-προφυλακτικό», όπως ο ίδος το αποκαλεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κοινοτική νομοθεσία, σύμφωνα και με όσα ισχυρίζεται ο Maurer, προωθεί την σταδιακή εξάλειψη της λάμπας πυρρακτώσεως, αλλά και αλογόνου μέχρι το 2016. Απέναντι στην επιχειρηματολογία της Ένωσης, ο γερμανός σχεδιαστής από το 1966 αντιπαραθέτει πως με την εκτεταμένη χρήση λαμτπήρων φθορίου (CFL) η οποία επιδιώκεται, όχι μόνο δεν προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά καταστρέφουμε και την ποιότητα φωτός στα σπίτια μας.

Το πρώτο «θύμα» της πολιτικής της Ευρώπης σε ότι αφορά τους λαμπτήρες, είναι από το Σεπτέμβριο του 2009 οι «θολές» (frosted) λάμπες πυράκτωσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της οδηγίας, οι εν λόγω λαμπτήρες έχουν χαμηλότερη φωτεινότητα από τις υπόλοιπες και για αυτό καταργούνται ως ενεργοβόρες. Σε σχετικές μελέτες όμως τις οποίες επικαλείται ο γερμανός σχεδιαστής, η διαφορά στην φωτεινότητα μιας τέτοιας λάμπας, συγκρινόμενη με μια οποιαδήποτε άλλη λάμπα πυρρακτώσεως είναι αμελητέα.

Το σλόγκαν του ανατρεπτικού Ingo Maurer, είναι «προφυλάξου από ηλίθιους νόμους». Ο σκοπός λοιπόν του προφυλακτικού είναι να εφαρμόζει σε μια κοινή λάμπα και να τη μετατρέπει σε θολή, όπως αυτές που καταργήθηκαν.

Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες υλικό με βάση την σιλικώνη και ταιριάζει σε όλες τις κλασσικές λάμπες πυρρακτώσεως. Προστατεύσου κι εσύ λοιπόν από ηλίθιους νόμους. Χρησιμοποίησε το ευρω-προφυλακτικό!

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.