Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φωτισμός στη φωτογραφία  
Δημοσίευση: 02 Απριλίου 2014
 

Καλλιτεχνική αντίληψη και κατάλληλος φωτισμός συντελούν στο να πραγματοποιούμε εντυπωσιακές λήψεις.

Φωτισμός στη φωτογραφία

Είναι γεγονός πως η εξέλιξη στην τεχνολογία έχει δημιουργήσει φωτογραφικές μηχανές που πλέον τα κάνουν όλα μόνες τους. Αναγνωρίζουν πρόσωπα και εστιάζουν πάνω τους, αφαιρούν τα κόκκινα μάτια, άλλα παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που πραγματικά πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να βγάλουμε λήψεις με το αποτέλεσμα που εμείς επιθυμούμε.

Το κύριο στοιχείο για ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα είναι η καλλιτεχνική οπτική και αντίληψη, άλλα το αμέσως επόμενο είναι ο κατάλληλος φωτισμός του θέματος μας. Κάτι στο οποίο πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας για να μπορεί να δημιουργεί όμορφες εικόνες.

Όταν φωτογραφίζουμε έξω έχουμε την τύχη, ή ατυχία πολλές φορές να χρησιμοποιούμε την απόλυτη πηγή φωτός, τον ήλιο. Το φως του ήλιου είναι πλούσιο και θερμό κάνοντας όλα τα αντικείμενα να δείχνουν όμορφα. Παρόλα αυτά το φως του είναι σκληρό, δυνατό και δημιουργεί σκιές που συνήθως είναι ανεπιθύμητες στις λήψεις μας. Μπορεί οι μέρες ηλιοφάνειας να αιχμαλωτίζουν όμορφα τοπία με έντονο γαλάζιο, άλλα όταν φωτογραφίζουμε ανθρώπους ή αντικείμενα οι συνεφιασμένες μέρες είναι ιδανικότερες, καθώς "μαλακώνουν" και διαχαίουν ομοιόμορφα το φως επάνω στο θέμα μας.

Γενικότερα στις εξωτερικές λήψεις μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πηγή μας, άλλα μπορούμε να επιλέξουμε την ώρα της λήψης και ως συνέπεια την κατεύθυνση που επιδρά επάνω στο θέμα μας. Συνήθως ιδανικός φωτισμός χαρακτηρίζεται αυτός που έρχεται από το πλάι λόγω του ότι δεν δημιουργεί επίπεδο αποτέλεσμα. Με την προϋπόθεση όμως να μην είναι σκληρό και έντονο ώστε να δημιουργεί σκιές. Για το λόγο αυτό αν παρακολουθήσετε από κοντά μία επαγγελματική φωτογράφηση ακόμα και τη μέρα θα δείτε το θέμα πάντα να φωτίζεται με τεχνητό φως και από την αντίθετη κατεύθυνση.

Φωτισμός στη φωτογραφία - 2

Για να καταλάβετε το πως μπορεί να επηρεάσει ο φωτισμός ένα θέμα θα σας μεταφέρουμε με τα ακόλουθα video σε στούντιο φωτογραφίας, όπου με σχετικά παραδείγματα επαγγελματίες φωτογράφοι εξηγούν και δείχνουν στην πράξη τεχνικές και tips για βέλτιστα αποτελέσματα.

Χορηγός: Φωτογράφος Πάνος Ρεκουνιώτης

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.