Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Σκουρόχρωμα δωμάτια και φωτισμός  
Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2005
 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπ’όψιν τα χρώματα του χώρου τους ως παράγοντα στην επιλογή φωτισμού και το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι το επιθυμητό!

Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας έχουμε επισημάνει τη σημασία του φωτισμού και την διαφορετική προσέγγιση που απαιτούν οι χώροι με σκούρες αποχρώσεις στους τοίχους για να έχουμε ένα καλό επίπεδο.

Σε περίπτωση που θέλετε να ανακαινίσετε το χώρο σας βάφοντας τον σε πιο σκούρες αποχρώσεις, θεωρείστε δεδομένη την αλλαγή στον φωτισμό σας.

Αξιολογώντας την πιθανή φωτεινότητα σε ένα δωμάτιο, πρέπει να λάβετε υπ’όψιν σας μερικά κριτήρια σχετικά με τον τρόπο που θα το πετύχετε.

Επιλέγοντας γενικό φωτισμό και τοποθετώντας κάποιο φωτιστικό σώμα στην οροφή, θα αποτελεί ανεπαρκή λύση για την ιδανική κάλυψη λόγω των μειωμένων ανακλάσεων.

Παρόμοια άλλα καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε εάν επιλέξετε συνδυασμό έμμεσου και άμεσου φωτισμού, διότι οι ανακλάσεις από την οροφή (σε περίπτωση που δεν έχει σκούρο χρώμα) θα αποδώσουν μια γενικότερη λάμψη στο χώρο σας. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δώσετε στον στοχευμένο φωτισμό, ανάλογα και με τη χρήση του κάθε χώρου. Διότι με τον τρόπο αυτό θα εστιάσετε στα σημεία που θέλετε ώστε να φωτίζονται σωστά και να πετύχετε τον σκοπό σας.

Επιπλέον καλό θα είναι να συμπεριλάβετε στις σκέψεις σας, ότι σκοτεινά χρώματα στο χώρο απαιτούν περισσότερο φως, δηλαδή μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις ενεργειακά-αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις φωτισμού στην δικτυακή τοποθεσία του EnergyStar.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.