Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Περιήγηση
 
Hakkasan Restaurants  
Δημοσίευση: 27 Απριλίου 2011
 

Ιδιαίτερη εμπειρία όσον αφορά την αισθητική και το φωτισμό, σε ένα εστιατόριο που προσέδωσε στην κινέζικη κουζίνα την αίγλη που της έλειπε.


Hakkasan - Λονδίνο, Hanway Place

Το πρώτο εστιατόριο Hakkasan έκανε την εμφάνισή του στο Λονδίνο το 2001, προσδίδοντας στην κινέζικη κουζίνα την αίγλη που της έλειπε. Ένα «σκοτεινό μαύρο περιβάλλον» με χειροποίητα ξυλόγλυπτα διαχωριστικά, στο οποίο έχεις ακριβώς όσο φως χρειάζεσαι για να κινηθείς με ασφάλεια και να γευματίσεις επάνω στους μεγάλους ξύλινους πάγκους που σερβίρεται το φαγητό.

Ο φωτισμός του χώρου στον οποίο είχε δωθεί ιδιαίτερη έμφαση, καθιστά το εστιατόριο πραγματικά μοναδικό. Στην μαύρη οροφή και πίσω από τα ξύλινα δοκάρια της, κρύβονται spot αλογόνου, τα οποία εστιάζουν διακριτικά στα σημεία «που πρέπει». Η «μαγική ατμόσφαιρα» συμπληρώνεται με ένα παιχνιδιάρικο εφέ που δημιουργούν ειδικά projectors, επάνω στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα, τα οποία προσομοιάζουν την κίνηση νερού που ρέει προς το πάτωμα.

Το πρώτο Hakkasan (Hanway Place) είναι ένα εστιατόριο που αποτελεί εμπειρία και σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε στο επόμενο ταξίδι σας στο Λονδίνο.


Hakkasan - Λονδίνο, Myfair

Την χρονιά που μας πέρασε συναντήσαμε τη νέα άφιξη της διάσημης πλέον αλυσίδας, στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Emirates Palace στο Abu Dhabi. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Woods Bagot επιμελήθηκε τον σχεδιασμό του, οι Gilles and Bossier την εσωτερική διακόσμηση και τον φωτισμό, η ομάδα Firefly Lighting Design.


Hakkasan - Abu Dhabi

Το concept αυτό όπως και τα υπόλοιπα δύο Hakkasan που δημιουργήθηκαν μετά το πρώτο (στο Miami και στο Mayfair του Λονδίνου), διαφέρουν σε αρκετά σημεία ιδίως όσον αφορά το φωτισμό. Η παρουσία πλέον των φωτιστικών σωμάτων μέσα στο εστιατόριο είναι εμφανής, κάτι το οποίο στερεί την «μαγεία του αυτοφώτιστου χώρου» που βίωνε ο επισκέπτης στο πρώτο.

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αναφερθούμε σε κακό φωτισμό, ή κακό περιβάλλον, άλλα η μοναδικότητα του πρώτου εστιατορίου, μάλλον «θυσιάστηκε» στο βωμό της «ευκολίας» όσον αφορά την ανάπτυξη της αλυσίδας.


Hakkasan - Abu Dhabi

Στην περίπτωση του Abu Dhabi, για το οποίο πήραμε πληροφορίες μέσω του enlightermagazine.com, εντυπωσιακοί είναι οι μπλε γυάλινοι τοίχοι που φωτίζονται απ’ την πίσω πλευρά «αγκαλιάζοντας» το χώρο, ενώ πλέον φωτιστικά οροφής και δαπέδου «διακοσμούν» τα τραπέζια.


Hakkasan - Abu Dhabi

Διάφορα ρουστίκ μοτίβα δίνουν χαρακτήρα στους τέσσερις πριβέ χώρους, οι οποίοι περιβάλλονται από ξύλινα χωρίσματα που προσφέρουν μια αίσθηση απομόνωσης, χωρίς όμως να πνίγουν την ζωηρή ατμόσφαιρα του εστιατορίου που γλιστράει διακριτικά προς τα μέσα.


Hakkasan - Λονδίνο, Myfair

Η αλυσίδα πλέον Hakkasan, πέραν της αισθητικής των εστιατορίων της, είναι παγκοσμίως γνωστή για την ποιότητα του menu της, που αξίζει ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε σε κάποιο επόμενο ταξίδι σας στο Λονδίνο, το Μαϊάμι, το Abu Dhabi και σύντομα στο Mumbai.


Hakkasan - Λονδίνο, Myfair

www.hakkasan.com
Κείμενο: Λιανόπουλος Μάνος

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.