Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Περιήγηση
 
Φεστιβάλ των Φώτων  
Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2009
 

Μαζί με τη Λυόν...
Του Δημήτρη Νασίκα

Με την επίσκεψή μου στην "Fête des Lumières" γνώρισα το ʽΦεστιβάλ των Φώτωνʼ. Από το 1852 οι κάτοικοι της Lyon γιόρταζαν την Παναγία, ανάβοντας κεριά στα παράθυρα των σπιτιών τους, μέχρι και σήμερα το θέατρο της πόλης κρατάει στις μνήμες όλων, αυτή την παράδοση. Το φως των κεριών μια ρομαντική παρουσία, που μόνο γαλήνη και ζεστασιά χαρίζει.

Σ΄ αυτή την πόλη, θα έλεγε κανείς, ότι το φως και ο ρομαντισμός της ανήκουν. Το φως αγκαλιάζει τα αναγεννησιακά κτήρια γράφοντας πάνω τους τα δικά του παραμύθια, σκηνοθετώντας τις δικές του παραστάσεις, πλάθοντας τις δικές του εποχές. Νύχτες με το φως να ζωγραφίζει την πόλη με αστέρια στο ποτάμι και φωτεινές μαργαρίτες να στολίζουν τα πάρκα. Στιγμές όπου φως, τέχνη και ρομαντισμός τυλίγουν την πόλη.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αντίθετα με τις τέλειες, τόσο σχεδιαστικά όσο και σαν εκτέλεση βιντεοπροβολές, βρήκα πολλά από τα υπόλοιπα φωτιστικά projects ελλειπή. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε φωτιστική εργασία, κυρίαρχα στοιχεία για ένα άρτιο αποτέλεσμα είναι ο τρόπος αλλά και η ποιότητα κατασκευής, έτσι ώστε η απόδοση των αρχικών σχεδίων και του οράματος κάθε δημιουργού φωτιστή να είναι ακριβής.

Δημήτρης Νασίκας
www . Dimitris Nasikas . gr

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.