Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Τεχνολογίες
 
Lighting Africa  
Δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2007
 

Διαγωνισμός Σχεδίου για έργα φωτισμού στην Αφρική (Sub-Saharan Africa)

Η Ομάδα Ανάπτυξης Αγορών της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank Group) ανακοίνωσε πρόσφατα τη διοργάνωση ενός μεγάλου διαγωνισμού που ονομάζεται «Καινοτομίες σε προϊόντα και υπηρεσίες φωτισμού εκτός δικτύου για την Αφρική» (Innovations in Off-Grid Lighting Products and Services for Africa).

Ο διαγωνισμός σκοπεύει να επιβραβεύσει ιδέες έργων που θα ανταποκριθούν στις ανάγκες φωτισμού εκτός δικτύου της περιοχής της Αφρικής που εκτείνεται νότια της ερήμου Σαχάρα, και μπορεί να αφορούν σε εναλλακτικά μοντέλα διανομής, νέες τεχνολογίες φωτισμού, ισχυρότερες αλυσίδες παραγωγής και βελτίωση της πολιτικής περιβάλλοντος.

10-20 νικητές πρόκειται να λάβουν μία επιχορήγηση έως $200,000.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε καινοτόμους εκπροσώπους του κλάδου του φωτισμού από όλον τον κόσμο: από ιδιωτικές επιχειρήσεις, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια, κυβερνητικούς οργανισμούς ή ακόμα και σε ιδιώτες. Με αυτό τον τρόπο, η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει κίνητρα για να προσφέρει μοντέρνο φωτισμό στους 250 εκατομμύρια ανθρώπους της περιοχής που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Τη διαχείριση του διαγωνισμού «Lighting Africa» έχουν αναλάβει από κοινού η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) και το IFC (International Finance Corporation), στοχεύοντας να αναπτύξουν τις κατάλληλες συνθήκες αγοράς για την παροχή και διανομή νέων προϊόντων φωτισμού, που δεν απαιτούν ορυκτά καύσιμα, όπως λάμπες φθορισμού και LED, σε αγροτικές και αστικές περιοχές του τμήματος αυτού της Αφρικής που δεν είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο ηλεκτρισμού.

Η ενεργειακά φτωχή Αφρική ξοδεύει περίπου $17 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε πηγές φωτισμού με καύσιμα, όπως λάμπες κηροζίνης, οι οποίες είναι όχι μόνο ακριβές, αλλά και αναποτελεσματικές, παρέχοντας χαμηλής ποιότητας φωτισμού, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας συχνά εστίες φωτιάς.

Για τους συγκεκριμένους καταναλωτές, ο φωτισμός αποτελεί το πιο ακριβό αγαθό ανάμεσα στις χρήσεις της ενέργειας: υπολογίζεται σε 10-15% των συνολικών εσόδων ενός νοικοκυριού. Το γεγονός αυτό καθιστά τη συγκεκριμένη αγορά εξαιρετικά δυναμική για μοντέρνα προϊόντα φωτισμού τα οποία είναι ασφαλή και αξιόπιστα, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα φωτισμού, είναι πιο οικονομικά από τις λάμπες καυσίμων και τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες ή μηχανικές πηγές ενέργειας.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η 31 Οκτωβρίου 2007.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες αιτήσεων και το έργο, επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο του έργου «Lighting Africa» (http://lightingafrica.org/)

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.