Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Τεχνολογίες
 
L.E.D. Πόσο πραγματικά διαρκούν;;  
Δημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2005
 

Αναφέρεται από τους κατασκευαστές ότι η διάρκεια ζωής τους ανέρχεται στις 100.000 ώρες. Κατά πόσον είναι πραγματικό;;

Είναι γεγονός ότι οι δοκιμές των LED σχετικά με την διάρκεια ζωής τους έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται εδώ και επτά χρόνια περίπου, από τις πιο παλιές και μεγάλες εταιρείες που εφάρμοσαν τον φωτισμό μέσω διόδων (solid-state lighting).

Στα επτά χρόνια όπου στο σύνολο τους αποτελούνται από 61.320 ώρες (7 χρόνια x 365 μέρες x 24 ώρες), τα αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα και όπως τα φαινόμενα δείχνουν και η κατάληξη θα είναι η επιθυμητή.

Τα LED λοιπόν σαν παρόν άλλα και φυσική εξέλιξη του φωτισμού λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που απορρέουν από την χρήση τους, εισβάλλουν ραγδαία στην αγορά δίνοντας λύσεις σε όλο και περισσότερες εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή.

Λόγω της άμεσης επαφής που έχουμε μέσω του Flashlight.gr με ανθρώπους που απευθύνονται σε εμάς για να τους παρέχουμε πληροφόρηση και συμβουλές για διάφορα θέματα φωτισμού, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος γνωρίζει τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των LED, άλλα χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά πάνω στην πλήρη υιοθέτηση τους σαν νέα τεχνολογία φωτισμού.

Αυτό υπήρξε σαν βασικό θέμα και στο πρόσφατο LED conference 2005 το οποίο πραγματοποιήθηκε στην California, όπου ο «διευθυντής καινοτομίας» της Sylvania Osram προκάλεσε ένα ακροατήριο 400 διευθυντικών στελεχών των μεγαλυτέρων εταιρειών του χώρου, για την δημιουργία «ανταγωνιστικών συμμαχιών» με στόχο την επιτάχυνση στην υιοθέτηση της νέας αυτής τεχνολογίας από το κοινό.

Τα LED όπως φαίνεται λοιπόν καλά κρατούν, άλλα χρειάζεται δουλειά και από τις ίδιες τις εταιρείες για την πλήρη ένταξη τους στην καθημερινότητα των έργων μας.

 

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.