Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Τεχνολογίες
 
Επιρροές των LEDs στην υγεία του ανθρώπου  
Δημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2010
 

Ο Γαλλικός Οργανισμός Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Υγιεινής & Ασφάλειας, δημοσίευσε μία έκθεση για τα θέματα υγείας που προκύπτουν από την χρήση LEDs στο φωτισμό.

Στις 25 Οκτωβρίου του 2010, ο Γαλλικός Οργανισμός Τροφίμων, Περιβάλλοντος , Υγιεινής & Ασφάλειας (ANSES), δημοσίευσε μία έκθεση / αξιολόγηση η οποία αναφέρεται στις αρνητικές επιρροές της πλέον αναπτυσσόμενης τεχνολογίας φωτισμού, στην υγεία του ανθρώπου.

Στο πλαίσιο ερευνών από την επιστημονική ομάδα του οργανισμού, πραγματοποιήθηκαν διάφορες πρωτοποριακές μελέτες για την αξιολόγηση των κινδύνων των νέων συστημάτων φωτισμού, βάσει της ευρωπαϊκής φωτο-βιολογικής ασφάλειας. Μερικά από τα προϊόντα κρίθηκαν πως υπάγονται σε υψηλότερες ομάδες κινδύνου από τα παραδοσιακά συστήματα φωτισμού και εξακολουθούν παρόλα αυτά να είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Ένα από τα μειωνεκτήματα που αναφέρονται είναι η φασματική ανισορροπία με το "μπλε φως" να υπερέχει σε μεγάλο ποσοστό στα λευκά LEDs, το οποίο προκαλεί οπτική δυσφορία και τοξικό στρες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού.

Για το λόγο αυτό τα παιδιά αποτελούν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα κινδύνου στο φαινόμενο, καθώς ο κρυσταλλοειδής φακός τους εξακολουθεί να αναπτύσσεται και δεν είναι σε θέση να φιλτράρει το φως αποτελεσματικά.

Επίσης μέσω της έκθεσης οι κατασκευαστές προτρέπονται να σχεδιάζουν φωτιστικά συστήματα στα οποία θα αποφεύγεται η άμεση οπτική επαφή της πηγής με το μάτι (μέσω της δέσμης), καθώς επίσης και να λαμβάνεται υπόψιν η σταδιακή φθορά των στρωμάτων του φωσφόρου στα λευκά leds, που ανεβάζει το φωτο-βιολογικό ρίσκο σε υψηλότερο βαθμό.

Για να κατεβάστε την πλήρη έκθεση σε μορφή pdf, πατήστε ΕΔΩ.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.