Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Άρθρα / Τεχνολογίες
 
Τεχνολογία LED  
Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2005
 

Ραγδαία ανάπτυξη πέρα από κάθε προσδοκία

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο ραγδαία, δίνοντας το περιθώριο στη βιομηχανία φωτισμού να αξιοποιεί τα LED σε νέες εφαρμογές με περισσότερες δυνατότητες.

Τον Οκτώβριο του 2004 η εταιρεία Lamina Ceramics, παρουσίασε ένα σύστημα RGB LED το οποίο “παρήγαγε” 13.000 lumen. Τέσσερις μήνες μετά, παρουσίασε ένα άλλο σύστημα το οποίο “παρήγαγε” 28.000 lumen. Περισσότερο κι από την διπλάσια ποσότητα. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η αύξηση στην ποσότητα των lumen δεν είναι απλή υπόθεση, διότι δεν παίζει ρόλο μόνο το πόσα lumen / watt παράγονται από ένα σύστημα, άλλα η γενικότερη τεχνολογική υποδομή που υπάρχει.

Όσον αφορά τα LED και το dimming, όπως αναφέρει ο κ. Jean Paul Freyssinier (στο lighting.com) ο οποίος είναι lighting design specialist του Lighting Research Center, τα LED είναι ιδανικά για εφαρμογές με dimmer διότι δεν μειώνεται η διάρκεια ζωής τους, αντιθέτως αυξάνεται η αποδοτικότητα τους και παράλληλα δεν έχουμε τις αλλοιώσεις στην χρωματική απόδοση, που αντιμετωπίζουμε με το φθόριο και τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Τα LED εισβάλουν στην καθημερινή μας ζωή όλο και περισσότερο, εφόσον αξιοποιούνται πλέον σε ολοένα και περισσότερες εφαρμογές φωτισμού.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.