Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Άρθρα / Τεχνολογίες
 
Εξοικονόμηση ενέργειας...  
Δημοσίευση: 05 Μαρτίου 2007
 ...στο φωτισμό εξωτερικών χώρων

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εξωτερικός φωτισμός ενός κτιρίου μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη της αισθητικής του. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που ο εξωτερικός φωτισμός θεωρείται ένα μέσο ενίσχυσης της ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών χώρων.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τη μεγάλη σημασία του φωτισμού εξωτερικών χώρων, μην ξεχνάτε να συνυπολογίζετε στις προτάσεις προς τους πελάτες σας τη σημαντική παράμετρο της εξοικονόμησης ενέργειας που καταναλώνεται για το σκοπό αυτό.

Στην αναζήτηση συστημάτων φωτισμού για εξωτερικούς χώρους, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, από φωτιστικά χαμηλών Volt σε συστήματα διάχυτου φωτισμού με ανιχνευτές κίνησης (floodlights). Σε κάποιες εταιρίες μπορείτε να βρείτε ακόμα και φωτιστικά με μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα (PV), τα οποία μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ηλεκτρισμό. Τα συγκεκριμένο προϊόντα ενδείκνυνται για χώρους στους οποίους δεν υπάρχει διαθέσιμη γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος. Δυστυχώς όμως στο εμπόριο κυκλοφορούν κυρίως φωτιστικά τέτοιου τύπου τα οποία δεν έχουν καλή ποιότητα κατασκευής, με αποτέλεσμα να διαρκούν μερικούς μήνες μόνο και στην πορεία να παύουν να ανάβουν.

Το Αμερικανικό Τμήμα Ενεργειακής Εξοικονόμησης και Ανανεώσιμων πηγών (U.S. Department of Energy Efficiency and Renewable Energy) συνιστά κάποια τεχνάσματα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό εξωτερικών χώρων:

• Χρησιμοποιείστε φωτιστικά εξωτερικών χώρων με μονάδες φωτοκύτταρων ή ανιχνευτές κίνησης, ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα φωτιστικά θα παραμένουν ανοιχτά μόνο εφόσον υπάρχει κάποιος παρών. Μάλιστα, ένας συνδυασμός συστημάτων φωτοκύτταρου και ανιχνευτή κίνησης μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας.

• Ο εξωτερικός φωτισμός είναι ένα από τα ιδανικά σημεία για να χρησιμοποιήσετε συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (compact fluorescents, CFLs), δεδομένης της μεγάλης διάρκειας ζωής τους και της χαμηλής κατανάλωσης που έχουν.

• Συμπεριλάβετε στις επιλογές σας φώτα με λαμπτήρες υψηλής πίεσης (high-intensity discharge (HID)) όπως metal halide (HQI), υδραργύρου ή νατρίου.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.