Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Νέα
 
Lighting Technology Greenhouse  
Δημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2008
 

Πρόγραμμα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων φωτισμού στις ΗΠΑ... και παντελής απουσία φορέων στην Ελλάδα

Το Lighting Research Center (LRC) εγκαινίασε ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων φωτισμού. Το ονομάζει Lighting Technology Greenhouse (θερμοκήπιο τεχνολογίας φωτισμού) και προωθεί την ανάπτυξη και επιτυχημένη πορεία εταιριών ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

Με ποιόν τρόπο; Με τη δράση του ως ειδικός φορέας για τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να διευκολύνουν την εμπορευματοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών φωτισμού που βελτιώνουν την ανάπτυξη και βιωσιμότητα τους.

Το LTG είναι το μοναδικό πρόγραμμα τέτοιου τύπου, με στόχο την καθιέρωση και την αύξηση των επιχειρήσεων φωτισμού. Προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα την δικτύωση φορέων εμπορευματοποίησης με τους ενδιαφερόμενους του κλάδου, με μικρές επιχειρήσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη, επιχειρηματίες, εφευρέτες, και επενδυτές.

Το LTG λειτουργεί ως διασυνδετικός κρίκος για επαφές σχετικά με:

- επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον φωτισμό όπως κατασκευαστές και διανομείς προϊόντων,

- επιχειρήσεις που προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες με τον φωτισμό, όπως γραφεία μελετών κτλ.

- επιχειρήσεις οι οποίες κατασκευάζουν εξαρτήματα φωτιστικών ή και πρωτότυπα για νέα συστήματα φωτισμού.

Όπως αναφέρει ο κ. Mark Rea διευθυντής του LRC, το LTG μπορεί επίσης να παρέχει βοήθεια στον προσδιορισμό και την εξασφάλιση κρατικών χρηματοδοτήσεων, βοήθεια σε τεχνικά θέματα, αξιολόγηση της αγοράς για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να βελτιώνουν τα προϊόντα τους, επιμέλεια για τεχνικές αξιολογήσεις και αρκετές άλλες υπηρεσίες που μπορείτε να δείτε στο σχετικό site που έχει δημιουργήσει για το πρόγραμμα το LRC: http://www.lightingtechnologygreenhouse.org/.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι στην χώρα μας δεν υπάρχει κάποιος φορέας ο οποίος να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του κλάδου σε εμπορικό επίπεδο. Πάρα πολλές φορές έχουμε δεχτεί από εταιρίες κλήσεις για βοήθεια σε διάφορα θέματα που δεν γνωρίζανε το που πρέπει να απευθυνθούν.

Πλέον διερωτώμαι, μήπως αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα; Ποιος είναι ο λόγος που δεν δημιουργείται κάποιος φορέας ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου; Μήπως θα τάραζε τα νερά κάποιων που δεν τους εξυπηρετεί το «ξύπνημα των μικρών»; Ποιος ξέρει;

Λιανόπουλος Μάνος
Αρχισυντάκτης Flashlight.gr

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.