Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Νέα
Σελίδες : 1 | 2 | 3
 
IALD Awards σε 23 Lighting Design Projects  
Δημοσίευση: 12 Μαΐου 2005
 Τα 3 αφορούν έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.

Περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, ήταν τα βραβεία που διανεμήθηκαν στον 22ο διαγωνισμό International Association of Lighting Designers στην LightFair International 2005.

Από 141 έργα που συμμετείχανε στο διαγωνισμό, επικράτησαν 23 τα οποία προέρχονται από προγράμματα 8 διαφορετικών χωρών(Ιταλία, Ινδονησία, Γερμανία, Ελλάδα, Κορέα, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο). Αντίθετα οι διακεκριμένοι σχεδιαστές αντιπροσωπεύουν 7 χώρες(Ιταλία, Ινδονησία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο)

Τα 2 βραβεία που αφορούσαν την κατηγορία "φιλοξενία", απονεμήθηκαν στην χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στα ξενοδοχεία Hilton και Semiramis.

Το ξενοδοχείο Hilton για να γιορτάσει την 40η επέτειο του σε συνδυασμό με τους Ολυμπιακούς αγώνες της χώρας μας, πραγματοποίησε ριζική ανακαίνιση. Η πρόκληση ήταν να δημιουργηθεί μία ενεργειακά αποδοτική λύση φωτισμού, η οποία θα τόνιζε την δυναμική αρχιτεκτονική του χώρου, ενισχύοντας τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Στο κύριο lobby ο φωτισμός ενσωματώθηκε προσεκτικά και πίσω από υφάσματα, για να εξασφαλιστεί ελάχιστη οπτική παρείσφρυση μέσα στο χώρο. Η ανακαίνιση βοήθησε το ξενοδοχείο για να κερδίσει τη θέση του βασικού διεθνές ολυμπιακού ξενοδοχείου για το Αθήνα 2004.

Οι βασικοί σχεδιαστές φωτισμού του έργου είναι οι κύριοι Richard Bolt και Nick Hoggett από την dpa lighting consultants με έδρα το Banbury, ευρύτερη περιοχή της Οξφόρδης στην Αγγλία. Επίσης ένας άλλος σχεδιαστής φωτισμού ο οποίος συμμετείχε στο πρόγραμμα είναι ο κ. Michael Curry από την dpa.

Στο ξενοδοχείο Semiramis, ο στόχος ήταν να φωτιστούν τα ιδιαίτερα αντανακλαστικά ελαφριά κοuφώματα γυαλιού από κεραμικά φωτιστικά σώματα, τα οποία θα τόνιζαν διακριτικά τα υλικά. Ο κύριος σχεδιαστής φωτισμού στο πρόγραμμα ήταν ο κ. Paul Gregory, principal of Focus Lighting στη Νέα Υόρκη. Άλλοι σχεδιαστές φωτισμού που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι Michael Cummings, Christine Caracciolo, Jennifer Alexander και JP Lira.

Ένα από τα τέσσερα βραβεία της κατηγορίας monumental structures-public spaces, απονεμήθηκε στην γέφυρα Ρίου-Αντιρίου. Η γέφυρα η οποία έχει 27 μέτρα πλάτος και 2.300 μέτρα μήκος, κρέμεται από 4 πυλώνες όπου αποτέλεσαν και την βασική έμπνευση στον τρόπο φωτισμού της. Οι δύο πλευρές της γέφυρας οι οποίες είναι βαμμένες σε χρυσό χρώμα, είναι φωτισμένες με 560 προβολείς εξοπλισμένους με κίτρινα φίλτρα και γείσα.

Περισσότερες φωτογραφίες >>>

 

 
Σελίδες : 1 | 2 | 3
 
Link :

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.