Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Νέα
 
Έρευνα συστημάτων ελέγχου  
Δημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2004
 

Το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Berkeley (UBC) χρηματοδοτήθηκε για την έρευνα και υλοποίηση ασύρματου δικτύου ελέγχου συστημάτων φωτισμού σε εμπορικά κέντρα και κτίρια.

Μικρής κλίμακας και χαμηλής ισχύος ασύρματη τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται από το Berkeley, θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός ευέλικτου και οικονομικού συστήματος ελέγχου φωτισμού με πολλές δυνατότητες.

Η ενεργειακή επιτροπή της Καλιφόρνια, χορήγησε ειδικούς ερευνητές οι οποίοι εξειδικεύονται στις κατασκευές κτιρίων (building science researchers), να σχεδιάσουν το σύστημα που προαναφέραμε με βασικό στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα στοιχεία της επιτροπής δείχνουν ότι σχεδόν το 50% της ενέργειας που καταναλώνεται για τον φωτισμό, είναι για τη φωταγώγηση εμπορικών κτιρίων. Οπότε με την υλοποίηση του project αυτού υπάρχουν προοπτικές για πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο λόγος που σχεδιάζεται το σύστημα ασύρματης και όχι ενσύρματης λειτουργίας, είναι για να μειωθεί αισθητά το κόστος εγκατάστασης στα νέα κτίρια που κατασκευάζονται, άλλα παράλληλα να γίνεται δυνατή η τοποθέτηση του και σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις που δεν υπάρχει σχετική ηλεκτρολογική μελέτη.

Το σύστημα αυτό θα προγραμματίζεται για την βασική λειτουργία του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής από τους ένοικους των εγκαταστάσεων να παρεμβαίνουν ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες και προτιμήσεις. Πάντα όμως υπό τον έλεγχο των ειδικών αισθητήρων...

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.