Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Νέα
 
Πυράκτωση 75 watt ώρα μηδέν!  
Δημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2010
 

"Σβήνει" και ο λαμπτήρας πυράκτωσης 75 watt!

Σε συνέχεια της απόσυρσης του λαμπτήρα πυράκτωσης 100 watt, πριν από ένα χρόνο περίπου, από σήμερα αποσύρεται και εκείνος των 75 watt και θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο του 2011 η εξάντληση των αποθεμάτων λαμπτήρων 60 watt.

Μια χρονιά μετά, το 2012 θα ακολουθήσουν οι λαμπτήρες των 40 watt και 25 watt καθώς έχουμε περάσει στη νέα γενιά λαμπτήρων πυράκτωσης με τεχνολογία αλογόνου, συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού - CFL και διόδων εκπομπής φωτός - LED.

Τα παραπάνω αφορούν την εξέλιξη της ιστορίας από την εφεύρεση του Τόμας Έντισον το 1879 στις επιταγές των σύγχρονων καιρών και είναι μέρος των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο της μείωσης κατά 20%, με ορίζοντα το 2020, της πρωτογενούς χρήσης ενέργειας σε σχέση με το σημερινό μοντέλο αναφοράς. Τα προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης είναι ένα από τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Εξάλλου, ο φωτισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1/5 της κατανάλωσης ηλεκτρισμού σε ένα νοικοκυριό ενώ η αναβάθμιση των λαμπτήρων μπορεί να μειώσει κατά 10% με 15% την οικιακή κατανάλωση ρεύματος.

Πηγή: http://www.greenbusiness.gr/

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.