Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Εκθέσεις
 
ARC Show 2012 στο Λονδίνο  
Δημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2011
 

Ο Durham Marenghi (σχεδιαστής θεατρικού φωτισμού) αναλαμβάνει την επιμέλεια της έκθεσης.

H έκθεση φωτισμού που γίνεται ετησίως στο Λονδίνο, με την ονομασία ARC Show φέτος θα λάβει χώρα στο Business Design Centre από τις 29 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου, 2012.

Φέτος για πρώτη χρόνια η διοργανώτρια αρχή της  Arc Show προσέλαβε ως επιμελητή τον  Durham Marenghi, σχεδιαστή θεατρικού φωτισμού, με σκοπό να δοθεί έμφαση στον σχεδιασμό φωτισμού. Πρέπει να λεχθεί πως πρωταρχικός στόχος της έκθεσης παραμένει η ανάδειξη των φωτιστικών προϊόντων αλλά όπως αναφέρουν και οι διοργανωτές φέτος θα θελαν να αναδείξουν και λίγο την πιο «παιχνιδιάρικη» υπόσταση που έχει το φως έτσι ώστε να εισαγάγουν αλλά και να εμπνεύσουν τους αρχιτέκτονες στην έννοια του σχεδιασμού φωτισμού.

Ο ίδιος ο Marenghi έχει κάνει μελέτες φωτισμού για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων καθώς και για όπερες, για συναυλίες και τηλεοπτικές παραγωγές συμπεριλαμβανομένου των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και των Χειμερινών Παραολυμπιακων Αγώνων του Τορίνο 2006.

Παρακάτω ακολουθεί συνέντευξη του Durham Marenghi:

Ποιες πρόσφατες καινοτομίες πάνω στο  φωτισμό σας έχουν εντυπωσιάσει;
O  φωτισμός LED παρουσιάζεται πλέον ικανός να ανταποκριθεί καλά στην ποιότητα φωτισμού αλλά και στην χρωματική απόδοση του λευκού Φώτος. Στην ARC Show 2012 θα γίνει μια διάλεξη πάνω στα LED όπου και θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναλύσουμε όλα τα ποιοτικά στοιχεία αυτής της φωτεινής πηγής.

Τι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούμε να περιμένουμε στα επόμενα πέντε χρόνια στο τομέα του φωτισμού;
Ο φωτισμός LED θα συνεχίσει να επεκτείνεται, ελπίζοντας να αποκαλύπτονται κάθε φορά ολοένα και περισσότερα χαρακτηριστικά του. Επιπροσθέτως, ευελπιστούμε ο δημόσιος τομέας να αντιληφθεί πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για κατάλληλο φωτισμό έτσι ώστε να δίνετε και η κατάλληλη βαρύτητα σε αυτόν.

Τι  αγαπάτε στο φωτισμό;
Αγαπώ την ικανότητα που μου παρέχει ο φωτισμός να έχω ένα εισόδημα κάνοντας απλώς αυτό που μου αρέσει, αν και δυστυχώς λίγοι αντιλαμβάνονται την έννοια του σωστά σχεδιασμένου φωτισμού, παρόλο που όλοι μας έχουμε την όραση η οποία επηρεάζεται από αυτόν.

Ποια είναι η πιο περήφανη σας στιγμή  στην καριέρα σας μέχρι σήμερα;
Δυο στιγμές  είναι αυτές για τις  οποίες είμαι υπερήφανος. Όταν σχεδίασα τον φωτισμό για μια από τις αίθουσες του Buckingham Palace καθώς και για την μελέτη φωτισμού των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο 2006.

Εμείς, να ευχηθούμε τέτοιου είδους αντιλήψεις να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους διοργανωτές των εκθέσεων φωτισμού και εδώ στην Ελλάδα, καθώς σε ένα σαλόνι φωτισμού πρέπει να δίδεται η πρέπουσα βαρύτητα και στις έννοιες του σχεδιασμού και της κουλτούρας του φωτισμού, πέραν της αμιγούς παρουσίασης του προϊόντος.

Πηγή: Περιοδικό MondoARC

Επιμέλεια Άρθρου: Ηλίας Ελιέζερ (ilias@flashlight.gr)

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.