Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
Workshop: Light in Transition  
Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2010
 

Case study στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού προγράμματος στην Κοπεγχάγη, από το Lighting Academy και την κυβέρνηση της Δανίας.

«Το σημαντικό δεν είναι να είσαι ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος του κόσμου, αλλά να είσαι το καλύτερο για τον κόσμο».

Αυτή είναι η ουσία της προσέγγισης στο σχεδιασμό φωτισμού των Erik Olsson και Jöran Linder, εκπαιδευτές του Lighting Academy Workshop «Light in transition» που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη.

Το case study θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Sundholm [Sundholmskvarteret], στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού προγράμματος στην πόλη, από την κυβέρνηση της Δανίας.

Η περιοχή είναι κακόφημη, λόγω των συμμοριών που έχουν αναπτυχθεί, προκαλώντας ανασφάλεια στους κατοίκους. Την εξίσου κακή εικόνα της προκαλεί το πρώην ψυχιατρείο Sundholm που χτίστηκε στις αρχές του 1900, καλύπτοντας μια μεγάλη περιοχή με κτίρια.

Το μόνο αξιόλογο κτίριο στην περιοχή, είναι το Factory of Art and Design «εργοστάσιο τέχνης και σχεδίου».

Έτσι μια νέα στρατηγική χαράχτηκε για την αναζωογόνηση των δημόσιων χώρων της περιοχής, η οποία έχει αναπτυχθεί σε με τη συμμετοχή των ντόπιων. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι εφαρμογές, όπου η μια έχει να κάνει με τη θετική επίδραση του φωτισμού.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο ο σχεδιασμός φωτισμού μπορεί να δώσει έμφαση στους μελλοντικούς μετασχηματισμούς, δημιουργώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα σε μια περιοχή της πόλης κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου (μεταξύ του προγραμματισμού και της εφαρμογής).

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να αναπτυχθούν συγκεκριμένες προτάσεις και οι ιδέες που μπορούν να γίνουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, για να «απαλύνουν» την απογοήτευση των κατοίκων που ενώ και χρόνια ακούνε για την διαδικασία ανάπτυξης, χωρίς να βλέπουν αλλαγές.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Lighting Academy.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.