Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
Lumiere 2011  
Δημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2011
 

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φωτισμού στο Durham της Αγγλίας (17 - 20 Νοέμβριου).

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ φωτισμού επιστρέφει στο μέρος από όπου ξεκίνησε. Αυτό το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα από 17 - 20 Νοέμβριου θα δημιουργηθούν περισσότερες από τριάντα εγκαταστάσεις φωτισμού στο Durham της Αγγλίας.

Η Artichoke αποτελεί τον παραγωγό αυτής της φαντασμαγορικής εκδήλωσης, ένα παγκόσμιο φεστιβάλ που αποτελεί γιορτή για όσους ασχολούνται με το φως!

Μέσα σε 4 νύχτες οι κάτοικοι καθώς και οι επισκέπτες του Durham θα ανακαλύψουν μια τελείως διαφορετική όψη της πόλης. Η Artichoke έχει αναλάβει να φέρει εις περάς αυτό το φεστιβάλ με χρήματα τα όποια της διατέθηκαν από το Συμβούλιο Τεχνών της Αγγλίας, καθώς και από διαφόρους σπόνσορες. Πρέπει να ληφθεί υπόψη οτι η “Lumiere” είναι από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις φωτισμού που γίνονται στην Αγγλία με στόχο την ανάδειξη της δουλειάς καλλιτεχνών.

Το 2009 που πρωτοδιοργανώθηκε η “Lumiere”, κατόρθωσε να  συγκεντρώσει 75.000 επισκέπτες στο Durham και έσοδα ύψους £1.5 εκατομμύριου για την τοπική δημόσια οικονομία. Στόχος της “Lumiere 2011” είναι να συγκεντρώσει σε αυτή την εκδήλωση ένα μείγμα καλλιτεχνών από τη διεθνή, την εθνική και την τοπική κοινωνία, οι όποιοι αξιοποιούν το φως ως τρόπο έκφρασης. Πάνω από τριάντα εγκαταστάσεις φωτισμού θα πραγματοποιηθούν μέσα στην πόλη, ενώ παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες διαλέξεις.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι ο Cedric Le Bourgne, ο Tracey Emin και ο David Batchelor. Ο Γάλλος καλλιτέχνης Le Bourgne δημιουργεί γλυπτά ανθρώπινης μορφής, τα όποια  είτε τοποθετούνται πάνω σε κτίρια, είτε αιωρούνται στο κενό. Την εκδήλωση θα ανοίξει μια παρέλαση με φανούς που θα διασχίσει όλη τη μεσαιωνική πόλη του Durham και έχει επιμεληθεί ο Jo Pocock.

Στα βίντεο που ακολουθούν και περιλαμβάνουν σκηνές από την Lumiere 2009, μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει στο φετεινό φεστιβάλ. Στο πρώτο βίντεο που κεντρικό έκθεμα αποτελεί ο καθεδρικός ναός του Durham, προβάλλονται οι εναλλασσόμενοι τρόποι με τους όποιους είχε φωτιστεί από τον Ross Ashton. Ο τελευταίος θα συμμετέχει και στη “Lumiere 2011”.

www.lumieredurham.co.uk

Κείμενο: Ηλίας Ελιεζερ - ilias@flashlight.gr

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.