Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
Στην Φιλανδία το Διεθνές βραβείο city.people.light 2009  
Δημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2009
 


Η πόλη Jyväskylä της Φιλανδίας κέρδισε επάξια τον διαγωνισμό city.people.light, που διοργάνωσε η Philips σε συνεργασία με την Lighting Urban Community International Association (LUCI).

Η δημιουργία του διαγωνισμού ήταν ένα όραμα της Philips για το πώς ο φωτισμός μπορεί να αναπτύξει και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πόλεων. Βασικός άξονας του διαγωνισμού, που ξεκίνησε το 2002, είναι οι καινοτόμες κατασκευές που ταυτόχρονα σέβονται το περιβάλλον.

Εξάλλου οι τρεις βασικές έννοιες του διαγωνισμού, «Πόλη» - «Άνθρωποι» - «Φωτισμός» παραπέμπουν στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από τον μέγιστο τρόπο βελτίωσης της σύγχρονης αστικής διαβίωσης, μέσω του φωτισμού.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν και οι διοργανωτές του διαγωνισμού, «το θέμα είναι να τραβήξει ένα μνημείο ή ένα κτήριο τα βλέμματα των πολιτών ακόμη και το βράδυ. Ο φωτισμός είναι το κλειδί σε αυτήν την περίπτωση».

Η τελετή βραβεύσεως πραγματοποιήθηκε στο Gwangju, της Νότιας Κορέας και το έπαθλο των 10.000 ευρώ ήταν σίγουρα περισσότερο ηθική ικανοποίηση για τους βραβευθέντες!

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της απονομής, οι πόλεις που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με την ενεργειακή αποδοτικότητα, καθώς και την ελαχιστοποίηση χρήσης επικίνδυνων ουσιών με αντικειμενικό σκοπό την μείωση των αποβλήτων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορείτε να τα δείτε και στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Philips website: www.citypeoplelight.com
LUCI website: www.luciassociation.org

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.