Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
ΕΚΘΕΣΗ ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010  
Δημοσίευση: 02 Ιουνίου 2010
 

Το GreekArchitects.gr και η DuPont σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού στις 24 Ιουνίου στην Αθήνα.

Τα μέλη της κριτικής και οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού, το GreekArchitects.gr και η DuPont σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης του διεθνή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ» στις 24 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 στον πολυχώρο Αθηναΐς. (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα, Τηλ : 210 3480000)

Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τα μέλη της οργανωτικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 27 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν οι 380 αρχιτεκτονικές προτάσεις που υπέβαλλαν 950 μελετητές από 44 χώρες.

Ομιλητές: (ενδέχεται να γίνουν αλλαγές)

Αναστασάκης Μανώλης, αρχιτέκτων, οργανωτικός υπεύθυνος του διαγωνισμού
Citerne Anne-Line, Material engineer, εκπρόσωπος της DuPont.
Δραγώνας Πάνος, αρχιτέκτων, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Πατρών
Καλογήρου Νίκος, αρχιτέκτων, καθηγητής τμήματος αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.
Κοτιώνης Ζήσης, αρχιτέκτων, καθηγητής, κοσμήτορας και πρόεδρος του τμήματος αρχιτεκτόνων Θεσσαλίας
Τομπάζης Αλέξανδρος, αρχιτέκτων
Τριποδάκης Αλέξανδρος, αρχιτέκτων, καθηγητής τμήματος αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης
Στασινόπουλος Θάνος, Δρ. αρχιτέκτων, Βοηθός Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ

Επιμέλεια & Συντονισμός

Μιστριώτης Βασίλης, αρχιτέκτων, διευθυντής σύνταξης GreekArchitects.gr
Βανδώρος Αλέξιος, αρχιτέκτων, αρχισυντάκτης GreekArchitects.gr
Μαρία Παπαδημητρίου, αρχιτέκτων,Υπεύθυνη Σύνταξης.
Σάντρα Καλλιάγρα, αρχιτέκτων, Β. Αρχισυντάκτρια
Σ.Γουργαριώτης - υπεύθυνος οπτικοακουστικών μέσων
Π. Γουργαριώτης - ηχοληψία

Χρηστικά:

Εγκαίνια: 24 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν το parking του Πολυχώρου)

Διάρκεια έκθεσης: 24 έως και 27 Ιουνίου

Χώρος : Πολυχώρος Αθηναΐς. (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα, Τηλ : 210 3480000)

Ώρες λειτουργίας: 10:00 έως 19:00

Λίγα λόγια

«Τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού, το GreekArchitects.gr και η DuPont επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό μας. Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε αρχική μας προσδοκία δεδομένου ότι στάλθηκαν 380 προτάσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 949 μελετητές από 44 χώρες. Το γεγονός ότι πολλοί συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τον Πύργο Πειραιά για να συλλέξουν ακόμη περισσότερα στοιχεία, αλλά και το ότι ο διαγωνισμός τέθηκε από πολυτεχνεία του κόσμου ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποδεικνύει ότι το θέμα του Πύργου του Πειραιά εξελίχτηκε από διαγωνισμός ιδεών σε πεδίο έρευνας και προβληματισμού» δήλωσε ο αρχιτέκτων και διευθυντής του GreekArchitects.gr, Βασίλης Μιστριώτης.

«Η Αθήνα αποτελεί το πιο επιτυχημένο παράδειγμα του διαγωνισμού «Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ», η ιδέα του οποίου ξεκίνησε το 2008 στη Ρώμη και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στο Βουκουρέστι, την Πράγα, το Ζάγκρεμπ, τη Μόσχα. Ο αριθμός των συμμετοχών, καθώς και η εκδήλωση του ενδιαφέροντος που βιώσαμε στην περίπτωση της Αθήνας, είναι πράγματι εντυπωσιακά» διευκρίνισε ο Wlodek Sobon, υπεύθυνος της DuPont Building Innovations για την κεντρική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός «Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ», που προκηρύχτηκε τον Ιανουάριο του 2010 από το GreekArchitects.gr και τη DuPont, στόχευε στην ανάδειξη της όψης του Πύργου του Πειραιά. Η πραγματική πρόκληση, παρόλα αυτά, αφορούσε τον επαναπροσδιορισμό του πιο ψηλού κτηρίου στο λιμάνι του Πειραιά και του δεύτερου υψηλότερου στη χώρα, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ανολοκλήρωτα έργα από το 1974, αλλά και την αξιοποίηση 30.000 τ.μ. σημαντικής εμπορικής αξίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ο διαγωνισμός αποτέλεσε την αφορμή για μια δημόσια συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με τον Πύργο του Πειραιά, ο οποίος είναι γνωστός με το προσωνύμιο «κοιμώμενος γίγαντας».

Όλες οι προτάσεις θα δημοσιευτούν από το GreekArchitects.gr ενώ τα βραβεία και τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού, ο οποίος υποστηρίζεται από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, , το Council on Tall Buildings and Urban Habitat, τη σχολή Βακαλό και το Δήμο Πειραιά, θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση - εγκαίνια έκθεσης «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ» στις 24 Ιουνίου ( ώρα 19.30) στον πολυχώρο Αθηναΐς, όπου μέλη της οργανωτικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού θα διευρύνουν το διάλογο που άνοιξε ο διαγωνισμός.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό:
http://www.greekarchitects.gr/competition2010/piraeus

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.