Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Παρουσιάσεις Προϊόντων / LED
 
Lighthouse Lamp  
Δημοσίευση: 13 Ιανουαρίου 2012
 

Designer: Δημήτριος Σταματάκης
Εταιρία: Tools Gallery

Το φωτιστικό «Lighthouse Lamp» αντανακλά τη φιλοσφία ότι τα αντικείμενα έχουν ένα ανεξάρτητο κύρος και μπορούν να υπάρχουν ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο εντάσσονται, έχοντας ταυτόχρονα την ιδιότητα να μεταμορφώνουν και να επαναπροσδιορίζουν το χώρο.

Φέροντας την υπογραφή του νέου σχεδιαστή, Δημήτριου Σταματάκη, ο οποίος έχει για έδρα του την Αθήνα, το «Lighthouse Lamp», όπως εξηγεί ο ίδιος, αποσκοπεί στο να αναπτύξει μία αίσθηση «προσανατολισμού» με τις εκπομπές φωτός και ενέργειας, επηρεάζοντας με ένα θετικό τρόπο αυτούς που την περιτρυγιρίζουν.

Το φωτιστικό, ύψους 1.70 μέτρα, «ορίζει το περιβάλλον του με τη λειτουργικότητα και την παρουσία του στο χώρο», λέει ο νεαρός Έλληνας σχεδιαστής.

Το εντυπωσιακό του design κέρδισε το 1ο ομαδικό βραβείο στο διαγωνισμό Young Balkan Designers 2011. Αποτελείται από μία βάση - τρίποδο από ξύλο σφενδάμου και ένα δυνατό, προσαρμοσμένο σύστημα led φωτισμού, ενσωματωμένο μέσα σε μία χειροποίητη, μακρόστενη κάψουλα κατασκευασμένηαπόθερμικά ανθεκτικό βοριοπυριτικό γυαλί.

Έχει παραχθεί σε μία συλλογή περιορισμένου αριθμού 12 τεμαχίων σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία Tools Gallery, η οποία είναι και αποκλειστικός διανομέας του “Lighthouse lamp” στη Γαλλία.

Η οριζόντια χρήση του φωτός, η οποία και προσδιορίζει τη μορφή και το design του Lighthouse lamp, έχει ως αποτέλεσμα τη διάχυση του φωτός περιμετρικά στο χώρο, όταν τοποθετείται στο τρίποδο, προσδίδοντας ένα χαρακτήρα «μνημείου» στο φωτιστικό, το οποίο μοιάζει να προσπαθεί να προσελκύσει κοντά του τη ζωή.

Επισκεφθείτε το site του Δημήτριου Σταματάκη: thetemporarymrdmtrsstmtks.tumblr.com

Φωτογραφίες: dailytonic.com

Κείμενο: Νατάσα Λιανοπούλου

Πηγή: www.design-district.gr

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.