Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Παρουσιάσεις Προϊόντων / Εξωτερικών χώρων
 
Flow bamboo  
Δημοσίευση: 06 Απριλίου 2010
 

Εταιρία: IGENdesign

Η εταιρεία IGENdesign, με έδρα την Ουγγαρία, εισήγαγε πρόσφατα στην αγορά το νέο Flow, ένα προϊόν για φωτισμό δημόσιων και όχι μόνο χώρων, κατασκευασμένο από μπαμπού, το οποίο λειτουργεί αυτόνομα παράγοντας την ενέργεια που χρειάζεται σαν ανεμογεννήτρια.

Το Flow αποτελεί μια λύση φωτισμού που βασίζεται στη συγκέντρωση της αιολικής ενέργειας και είναι 100% οικολογικό προϊόν εξαιτίας της βιοδιασπώμενης μορφής του.

Οι φωτεινές πηγές που βρίσκονται στις άκρες των λεπίδων της ανεμογεννήτριας μπορούν να προσφέρουν συνεχή φωτισμό «παίζοντας» με το φως, ανάλογα με την ταχύτητα της περιστροφής. Το σπειροειδές του σχήμα επιτρέπει στη λάμπα να κρατήσει τον αέρα που έρχεται από κάθε κατεύθυνση.

Οι λεπίδες δημιουργούνται από το κόψιμο του μπαμπού στη μέση. Τα άκρα του κόβονται με τέτοιον τρόπο (σχηματίζοντας γωνία) προκειμένου η λάμπα να φωτίζει προς τα κάτω, ενώ η κίνησή του μπορεί να γίνει ορατή από μακριά.

Επίλυση τοπικών προβλημάτων, με τοπικούς πόρους.

Η νέα αυτή λύση φωτισμού ενδείκνυται για περιοχές όπου η παροχή ρεύματος μέσω του δικτύου είναι δύσκολη. Για παράδειγμα, παραλίες που τη μέρα είναι γεμάτες από κόσμο, τη νύχτα είναι εγκαταλελειμμένες και επικίνδυνες λόγω της έλλειψης φωτισμού, καθώς το ηλεκτρικό δίκτυο δεν μπορεί να «φθάσει» εκεί.

Οι άνεμοι που κυριαρχούν στις ακτές όλο το χρόνο αποτελούν μια ιδανική πηγή για παραγωγή ενέργειας. Το μπαμπού ως φυτό είναι πολύ εύκολο να βρεθεί και αποτελεί το πιο φθηνό «υλικό» για την παραγωγή πρώτων υλών στην Κολομβία.

Κείμενο: Αναστασία Χρυσανθακοπούλου

 

Link :

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.