Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Παρουσιάσεις Προϊόντων / Εσωτερικών Χώρων
 
Parasite Lamp  
Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2011
 

Designer: Γιάννης Γκίκας

"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία λάμπα που την έλεγαν Συνηθισμένη. Μία μέρα κόλλησε ένα παράσιτο που άρχισε να απομυζά φώς και να το στέλνει σε μέρη που η  Συνηθισμένη δεν μπορούσε  ούτε να φανταστεί. Έτσι, από τότε και έπειτα  Συνηθισμένη και παράσιτο έζησαν μαζί καλά και εμείς καλύτερα".

Με αυτό το μικρό παραμύθι ο Έλληνας σχεδιαστής Γιάννης Γκίκας ξεδιπλώνει το νήμα της νέας του δημιουργίας Parasite Lamp. Ο βραβευμένος με Red Dot Design Award σχεδιαστής, ορίζει το design σαν τη διαδικασία κατά την οποία ο άνθρωπος δίνει πνευματική υπόσταση στα υλικά μετασχηματίζοντας τα ώστε να εξυπηρετούν ανθρώπινες ανάγκες υλικές και άυλες. Επινοητικός και επίμονος παντρεύει την αισθητική με τη λειτουργικότητα σε κάθε του δημιουργία, αναδεικνύοντας μας τη θεότητα που υπάρχει πίσω από τα μικρά πράγματα.

Ο Γιάννης Γκίκας παρουσίασε πρόσφατα την Parasite Lamp στη DMY, εβδομάδα design του Βερολίνου, οπού συμμετείχε και με άλλες δημιουργίες του όπως το σκαμπό Monarchy τον καλόγερο Game Of Trust κ.α.

Η κατασκευή του Parasite υποστηρίχθηκε από τα καταστήματα φωτιστικών Riche του Μάρκου Βουζουνεράκη, ενώ η κατασκευή των δυο πρωτοτύπων πραγματοποιήθηκε από το εργοστάσιο φωτιστικών Κωστής υπό την τεχνική καθοδήγηση του Παναγιώτη Κονανδρέα.

Επιμέλεια άρθρου: Ψυλλιάς Μιλτιάδης - miltiades@flashlight.gr

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.