Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Παρουσιάσεις Προϊόντων / Διακοσμητικά
 
“Kaleidolight” effect  
Δημοσίευση: 02 Ιουνίου 2011
 


Designer: Ali Ganjavian

Για μία ονειρεμένη ατμόσφαιρα στους εξωτερικούς χώρους, που θα σας κάνει να νιώθετε σα να έχετε το δικό σας «αστερισμό», στο πολύ κοντινό σας περιβάλλον, το Kaleidolight - συνδυασμός των λέξεων καλειδοσκόπιο και φως - μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πρόκειται για μία interactive εφαρμογή φωτισμού που μπορεί να αποδώσει αυτό το υπέροχο εφέ, αποτελούμενη από ένα μεγάλο αριθμό γυάλινων σωλήνων, διαφορετικών ή του ίδιου χρώματος.

Οι αρχιτέκτονες συνηθίζουν να δουλεύουν με το φως, σε συνδυασμό με το γυαλί, καθώς τους επιτρέπει να επιτυγχάνουν οπτική διαφάνεια. Ωστόσο, το Kaleidolight εξερευνά τις δυνατότητες του γυαλιού ως μεσολαβητικό στοιχείο φωτισμού, βάσει της αγωγιμότητας του ως προς το φως.

Στην ουσία, ως πρόταση αναπτύσει ένα concept τοίχου, βασισμένο στη συσσώρευση απλών, επαναληπτικών στοιχείων με γυαλί, τα οποία φιλτράρουν σαν κόσκινο το φως που μπαίνει σε ένα δωμάτιο και ταυτόχρονα «επιστρέφει» φως και προς τον εξωτερικό κόσμο, με τη μορφή μίας δυναμικής μάσκας.

Κάθε Kaleidolight αποτελείται από ένα γυάλινο κύλινδρο με ένα αλουμενένιο «καπάκι» τοποθετημένο σε ένα από τα άκρα του. Το όλο στοιχείο τοποθετείται από την εσωτερική πλευρά ενός τοίχου, μέσω μίας κυλινδρικής τρύπας σε αυτόν, και επειδή είναι μεγαλύτερο από το πάχος του τοίχου, προεξέχει από αυτόν στην εξωτερική του πλευρά.

Οι σωλήνες του Kaleidolight τοποθετούνται στον τοίχο βάσει ενός προκαθορισμένου σχεδίου.Ο βαθμός στον οποίο εισχωρεί στον τοίχο το Kaleidolight, μπορεί να ρυθμιστεί με το χέρι, ελέγχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο, και κατ’ επέκταση και την ατμόσφαιρα που μπορεί να διαμορφώσει σε αυτό.

Το φως ταξιδεύει από την εξωτερική πλευρά του τοίχου κατά μήκος του γυάλινου κυλίνδρου και αντανακλάται από την εσωτερική πλευρά του αλουμινένιου καπακιού, το οποίο έχει μία επιφάνεια καθρέπτη. Έτσι, έμμεσα προβάλεται στην εσωτερική πλευρά του τοίχου σχηματίζοντας ένα φωτοστέφανο γύρω από την τρύπα στην οποία έχει τοποθετηθεί το Kaleidolight. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το εξωτερικό προσωπείο «αντανακλά» την εσωτερική εγκατάσταση μέσα από τους προεξέχοντες κυλίνδρους.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το Kaleidolight, το οποίο ανέπτυξε ο Ali Ganjavian από το γραφείο kawamura-ganjavian, συμπεριλήφθηκε ως υποψήφιο για το Bombay Saphire Competition 2006 (βραβείο για αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες που δουλεύουν με γυαλί).

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.