Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Περί φωτός... / Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
 
United States Federal Courthouse  
Δημοσίευση: 22 Ιουλίου 2010
 

Επίδραση του εσωτερικού φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο από το SBLD Studio.

Το SBLD Studio βραβεύτηκε με μνεία στα Lumen Awards 2010 για τον αντίκτυπο που είχε ο σχεδιασμός εσωτερικού φωτισμού του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, στην όψη και τη συνολική εικόνα του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου.

Το αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, αποτελεί ένα λαμπερό φόντο για τα δύο επιβλητικά δένδρα που ορθώνονται μπροστά του.

Αυτή η επίδραση του φωτισμού στην εξωτερική απεικόνιση του κτιρίου, επιτεύχθηκε με το φωτισμό των τοίχων πίσω από τις κολώνες, με φωτιστικά κεραμικών λαμπτήρων αλογόνων μετάλλων.

Ήταν συνειδητή η απόφαση που λήφθηκε να μην φωτιστούν τα δέντρα και ο εσωτερικός φωτισμός των κοινόχρηστων χώρων του κτηρίου να αναδείξει δραματικά την αρχιτεκτονική του, σκιαγραφώντας παράλληλα εντυπωσιακά τη «γλυπτική φύση» των δέντρων.

Η άσπρη πρόσοψη και η εσωτερική κιονοστοιχία, αγκαλιάζουν τα αρχαία δέντρα δημιουργώντας μια όμορφη αντίθεση μεταξύ τους.

Ο Attila Uysal του SBLD Studio δήλωσε στο περιοδικό Enlighter: «Σε αυτό το project ήταν από τις πρώτες φορές που πραγματοποιήσαμε εκτενή χρήση τρισδιάστατου λογισμικού προσομοίωσης φωτισμού, γεγονός που μας επέτρεψε να μελετήσουμε και να συγκρίνουμε ποικίλες λύσεις του σχεδιασμού. Η προσομοίωση ήταν εξαιρετικά ακριβής, συγκρινόμενη με τα τελικά αποτελέσματα».

Και η Susan Brady: «είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να πετύχουμε το concept του φωτισμού, ακόμη και με τις πολυάριθμες αλλαγές που χρειάστηκαν κατά τη διάρκεια των φάσεων σχεδιασμού και κατασκευής. Όπως με πολλά άλλα δημόσια project, η διατήρηση της ακεραιότητας του σχεδίου ήταν πρόκληση αλλά και κρίσιμη για την επίτευξη της επιθυμητής επίδρασης.»

Lighting Design: SBLD Studio – Susan Brady, Zengwei Fu, Attila Uysal
Αρχιτέκτονες: Moshe Safdie & Associates
Φωτογραφίες: Tim Hursley, Attila Uysal, Aydin Can Ozel
Πηγή: Enlighter Magazine

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.