Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Παρουσιάσεις Προϊόντων / LED
 
Woonderlux  
Δημοσίευση: 29 Ιανουαρίου 2010
 

Σχεδιαστής: Ingo Maurer

...το πάντρεμα του κλασσικού με το σύγχρονο...

Για πολλούς η κλασσική λάμπα πυρακτώσεως δεν αποτελεί απλώς μια απαρχαιωμένη μορφή φωταγώγησης. Το χαρακτηριστικό σχήμα του γλόμπου είναι για αρκετούς σχεδιαστές φωτισμού ιδιαίτερα γοητευτικό. Ανάμεσα τους και ο Γερμανός Ingo Maurer, ο οποίος και προχώρησε σε ένα ακόμη προϊόν για την προστασία της φωτιστικής παράδοσης.

Ο λαμπτήρας Woonderlux, με μια πρώτη ματιά, δεν διαφέρει σε τίποτα από μια κοινή λάμπα. Μια πιο προσεκτική παρατήρηση όμως, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το εσωτερικό του είναι κενό. Παρόλα αυτά ο Woonderlux εκπέμπει, μυστηριωδώς, φως. Ο συνδυασμός της αγάπης της ομάδας του Maurer για το κλασσικό σχήμα της λάμπας πυρακτώσεως, με την χρήση νέων μη ενεργοβόρων τεχνολογιών έδωσε αυτό το αποτέλεσμα. Στο socket της λάμπας είναι κρυμένο ένα LED από το οποίο παράγεται το φως.

Την ιδέα αυή επεξεργάστηκε για πρώτη φορά η ομάδα το 2008, στα πλαίσια ενός έργου που της είχε ανατεθεί από μια ισπανική οινοποιία. Η εφαρμογή της λάμπας στον συνεδριακό χώρο της Οινοποιίας, βοήθησε στην εξέλιξη της ιδέας και εν τέλει στην παραγωγή της αυτόνομα για το κοινό.

Ο Ingo Maurer επεξεργάζεται τώρα μια νέα έκδοση του Woonderlux, η οποία θα χρησιμοποιεί socket E27 και έτσι δεν θα είναι απαραίτητος κάποιος μετατροπέας για την λειτουργία του. Η νέα αυτή πρόταση του γερμανού, εντάσσεται στην προσπάθεια του να εναντιωθεί στις αποφάσεις τις ΕΕ για τις λάμπες πυρακτώσεως. «Η Ε.Ε. απειλεί τις απλές λάμπρες, μια όμορφη και θαυματουργή ανακάλυψη, η οποία μας δίνει φως από την πρώτη στιγμή που ηλεκτροδοτήθηκαν τα σπίτια» σημειώνει χαρακτηριστικά!

Η φιλοσοφία της ομάδας Maurer δεν είναι η στροφή στο πεπαλαιωμένο. Άλλωστε η ίδια ομάδα επεξεργάζεται λύσεις LED, ήδη από το 1996. Εκείνο που υποστηρίζουν είναι πως για κάθε περίσταση και εφαρμογή, θα πρέπει να επιλέγεται και ο κατάλληλος τύπος φωτός. Έτσί λοιπόν, χαρακτηρίζουν την απλή λάμπα πυρακτώσεως αναντικατάστατη.

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.