Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Παρουσιάσεις Προϊόντων / Εσωτερικών Χώρων
 
Scaffold Lights  
Δημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2011
 

Designer: Lanzavecchia & Wai

Η σειρά φωτιστικών με την ονομασία «Scaffold Lights», γεννήθηκε μέσα από τη γενικότερη ιδέα της δομής του φωτός και των ευλύγιστων φλοιών. Μεταλλικά σύρματα αποτελούν το σκελετό αυτών των άκρως γεωμετρικών φωτιστικών, ενώ παράλληλα ελαστικά υφάσματα παίρνουν ένα οργανικό σχήμα, δημιουργώντας μια αντίθεση υλικών και δομών, οι οποίες τονίζονται ακόμα περισσότερο όταν οι λαμπτήρες είναι αναμμένοι.

Η οικογένεια των φωτιστικών αποτελείται απο 9 σώματα, τα οποία μπορούν είτε να τοποθετηθούν σε επιφάνειες όπως τραπέζια και κονσόλες, είτε να κρεμαστούν σε σειρά δημιουργώντας γοητευτικά κοσμήματα. Το χρώμα του φωτός επηρεάζεται από το ύφασμα που «φοριέται» εξωτερικά του σύρματος, μια επιλογή που θα ταιριάξει με την διάθεση του χρήστη και του εσωτερικού διάκοσμου του χώρου.

Οι Lanzavecchia και Wai έχοντας αναπτύξει μια δημιουργική συνεργασία μεταξύ τους, θεωρούν ότι ο σχεδιαστής πρέπει να λειτουργεί παράλληλα ως ερευνετής, μηχανικός, τεχνίτης και αφηγητής.

Ο Wai προέρχεται απο την νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκρίμενα την Σιγκαπούρη. Έχει σπουδάσει βιομηχανικό σχέδιο στο Εθνίκο Πανεπιστήμιο, ενώ η Lanzavecchia κατέχει τον τίτλο του σχεδιαστή προϊόντων από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου στην Ιταλία. Ξεκίνησαν την συνεργάσια τους στο Design Academy του Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, όπου και οι δύο τους φοίτησαν σαν μεταπτυχιακοί φοιτητές, ύπο την καθοδήγηση του Gijs Bakker, συνιδρυτή του Droog Design.

Πηγή: www.lanzavecchia-wai.com

Επιμέλεια άρθρου: Ηλίας Ελιέζερ (ilias@flashlight.gr)

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.