Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Νέα
 
Φωτοβολταϊκός σταθμός στην Πιερία  
Δημοσίευση: 30 Μαρτίου 2007
 

Εγκατάσταση του διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 20kWp στην Rollmann AE.

Ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του μέτρου 6.5 από την Compa Solar η εγκατάσταση και η σύνδεση με την ΔΕΗ του πρώτου φωτοβολταϊκού διασυνδεδεμένου σταθμού 20kWp στην Πιερία. Ο σταθμός τέθηκε σε λειτουργία αρχές Μαρτίου σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο σταθμός αποτελείται από 108 φωτοβολταϊκούς συλλέκτες μονοκρυσταλλικού πυριτίου SW-185Wp mono συνολικής ισχύος 19,98kWp τοποθετημένοι σε σταθερή κατασκευή με δυνατότητα αλλαγής της γωνίας προς τον ορίζοντα ανάλογα με την εποχή. Οι 3 μετατροπείς δικτύου Fronius IG60HV τοποθετήθηκαν σε ειδικό χώρο ελέγχου του σταθμού. Ασφαλίζονται όλες οι γραμμές στον πίνακα χαμηλής και οι μετατροπείς παραλληλίζονται με το τριφασικό δίκτυο της ΔΕΗ. Ο σταθμός διαθέτει καταγραφικό datalogger και μετρητικό σταθμό sensor box για αναλυτική καταγραφή όλων των δεδομένων και περαιτέρω ανάλυση με το λογισμικό IG ACCESS. Η προβολή των στοιχείων πραγματοποιείται σε μεγάλη οθόνη ενημέρωσης του κοινού.

Ο σταθμός συνδέθηκε σε κεντρικό server της εταιρείας με απομακρυσμένη διαχείριση και στέλνει ημερήσια αναφορά της παραγωγής (energy report) και της κατάστασης του με email. Ο εγκατεστημένος σταθμός των 20kWp προϋπολογισμού ~121.000€ είναι ο πρώτος φωτοβολταϊκός σταθμός αυτής της ισχύος στην Πιερία και στην ευρύτερη περιοχή.

Υπολογίζεται ότι θα παράγει ετησίως περισσότερες από 26.500kWh σύμφωνα με τις καταγραφές, με αντίστοιχη μείωση τουλάχιστον 21.000 kgr CO2 από το περιβάλλον. Στην στέγη και στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης Rollmann θα τοποθετηθούν συνολικά 100kWp από τα οποία τα εγκατεστημένα 20kWp επιδοτήθηκαν από το μέτρο 6.5 του ΕΠΑΝ ενώ τα υπόλοιπα 80kWp υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση στον Α.Ν. Η επιχείρηση διαθέτει την απαραίτητη άδεια παραγωγής (εξαίρεση) και άδεια εγκατάστασης.

Ο σχεδιασμός και όλες οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν από την Compa Solar. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε από το τεχνικό τμήμα της Compa Solar σε μόλις 4 ημέρες.

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.