Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Νέα
 
Πράσινη Οικονομία  
Δημοσίευση: 14 Απριλίου 2010
 

Eξοικονόμηση 1.500 ευρώ ετησίως στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά από την πράσινη οικονομία.

Εξοικονόμηση 1.500 ευρώ το χρόνο θα εξασφαλίσουν τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά στην περίπτωση που επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης 80% με 95% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες η περιβαλλοντική δεξαμενή εγκεφάλων Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα (ECF).

"Η μείωση 80%, τουλάχιστον, των εκπομπών, το 2050, στη βάση ηλεκτροπαραγωγής με μηδενικές εκπομπές άνθρακα στην Ευρώπη, είναι τεχνικά επιτεύξιμη και έχει αδιάσειστη οικονομική λογική", υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με αυτήν, οι επενδύσεις σε ενεργειακή αποδοτικότητα, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και "ευφυή" δίκτυα και σε τεχνολογίες περιορισμού των εκπομπών, όπως η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, θα οδηγήσουν, στο διάστημα 2010-2050, σε αύξηση 10% με 15% της τιμής της παραγόμενης μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά το συνολικό κόστος της ενέργειας θα μειωθεί κατά 20% με 30%.

"Το όφελος αντιστοιχεί σε χαμηλότερο κατά 350 δισ. ευρώ ετησίως συνολικό κόστος ενέργειας το 2.050 ή κατά 1.500 ευρώ ετησίως ανά νοικοκυριό", υπογραμμίζεται στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Κλίμα.

Παράλληλα, το Ίδρυμα υποστηρίζει ότι πρέπει να υπερδιπλασιαστούν, σε σχέση με το σημερινά επίπεδα, και να ανέλθουν σε 65 δισ. ευρώ ετησίως, οι επενδύσεις σε ενεργειακές υποδομές για να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2050. Προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι επενδύσεις πρέπει να υλοποιηθούν εντός των επόμενων 15 ετών και τονίζει ότι μια δεκαετής καθυστέρηση, θα ανεβάσει το κόστος σε 90 δισ. ευρώ. "Δύσκολα θα επιτευχθούν οι στόχοι για το 2050 αν η μετάβαση δεν αρχίσει με έντονους ρυθμούς μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια", προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα.

Πηγή: Green Business

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.