Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Νέα
 
Αντικατάσταση λαμπτήρων & φωτιστικών στα κτίρια του δημοσίου  
Δημοσίευση: 26 Φεβρουαρίου 2007
 

Απόφαση του υπουργείου ανάπτυξης η οποία έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τον Οκτώβριο του 2006 υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλο, τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σιούφα, απόφαση σχετικά με την τον φωτισμό των δημοσίων κτιρίων η οποία ανέφερε ότι:

1. Μέχρι τις 30 Μαρτίου του 2007 να γίνει στα κτίρια του Δημοσίου Τομέα, της Αυτοδιοίκησης και των εποπτευομένων φορέων (ιδιόκτητα ή μισθωμένα), αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων που αποτελούνται από λαμπτήρες πυρακτώσεως ή κλάσης ενεργειακής απόδοσης κατώτερης της Β, με λαμπτήρες φθορισμού κλάσης ενεργειακής απόδοσης Α ή Β, εφοδιασμένους με ενσωματωμένο ή εξωτερικό στραγγαλιστικό πηνίο ηλεκτρονικού τύπου (ή ηλεκτρονικού με ρύθμιση) και εναλλακτικά μαγνητικού τύπου υψηλής απόδοσης, αποκλειόμενης της χρήσης μαγνητικών πηνίων υψηλών απωλειών.

2. Η προκύπτουσα φωτεινότητα σε lux μετά την αντικατάσταση των λαμπτήρων δεν πρέπει να υπερβαίνει την υφιστάμενη πριν την παρέμβαση.

3. Τυχόν μείωση του συντελεστού ισχύος (συνφ) της συνολικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτιρίου μετά την παρέμβαση, πρέπει να αντιμετωπίζεται σε κεντρικό επίπεδο ανά κτίριο με προσθήκη κατάλληλου εξοπλισμού αντιστάθμισης ώστε ο συντελεστής ισχύος να τηρείται πάντοτε πάνω από το όριο του 0,95 των κοινών υπουργικών αποφάσεων Δ5/ΗΛ/Β/Φ1.α/9021/17-5-2005 και Δ5/ΗΛ/Β/16954/13-9-2005.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι ο κεντρικός συντονισμός θα ασκείται από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιο Βεζυργιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκο Στεφάνου.

Οι δαπάνες που θα απαιτηθούν για την αντικατάσταση των λαμπτήρων θα βαρύνουν κατά περίπτωση τα υπουργεία, την αυτοδιοίκηση και τους εποπτευόμενους φορείς.

 


Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.