Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Νέα
Σελίδες : 1 | 2 |
 
Όταν ο φωτισμός γίνεται τέχνη...  
Δημοσίευση: 07 Ιουνίου 2006
 

Έκθεση Ελένης Πανουκλιά «Μεταβιβάζοντας κώδικες» με την χορηγία και τεχνική υποστήριξη της εταιρείας AKRIPHOS φωτισμός - οπτικές ίνες.

Με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας AKRIPHOS υλοποιήθηκε η έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και εγκαταστάσεων της Ελένης Πανουκλιά με τίτλο «Μεταβιβάζοντας κώδικες» στη γκαλερί Q box.

Η καλλιτέχνις θεωρώντας ότι αυτό που βλέπουμε σαν εικόνα κάποιες φορές δεν περικλείει όλη την αλήθεια και ότι υπάρχει σχέση/ επικοινωνία μεταξύ των πάντων, χωρίς ωστόσο να γίνεται πάντα αντιληπτή, προσπάθησε να αποδώσει τα «μυστικά» της φύσης. Σε εξέλιξη της προηγούμενης δουλειάς της, χρησιμοποίησε ως πρωτογενή υλικά καθαρά ζωγραφικά και γλυπτικά μέσα, ενσωματώνοντας σε αυτά και «ξένα» στοιχεία, όπως νήμα και οπτικές ίνες.

Θέλοντας να αποτυπώσει την ιδέα ότι όλα όσα υπάρχουν στη φύση διαθέτουν μια ιδιαίτερη δύναμη που εκδηλώνεται με ειδική δράση πάνω στα άλλα σώματα, η Ελένη Πανουκλιά βρήκε στις οπτικές ίνες το ιδανικό μέσο για να αποδώσει την μαγεία της έλξης και της απώθησης μεταξύ των σωμάτων. Συγκεκριμένα για δύο πολύ ιδιαίτερα έργα της χρησιμοποίησε τις οπτικές ίνες για την απεικόνιση της ενέργειας, αυτού που ονομάζουμε πεδίο αλλά δεν είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι.

 

Η εγκατάσταση με το δέντρο και την ανθρώπινη φιγούρα: Το δέντρο – σχέδιο με ανεξίτηλο μαρκαδόρο- σε φυσικό σχεδόν μέγεθος, όπου αναπτύσσεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, προβάλλεται και βγαίνει από την επίπεδη επιφάνεια του ‘τοίχου’ με οπτικές ίνες. Το ίδιο εκπέμπει ενέργεια, ενώ είναι σκοτεινό και συνάμα φωτεινό, όπως η ίδια η δομή της φύσης. Ο άνθρωπος απέναντί του στέκεται δεσμευμένος (ή απωθημένος;) από την εκπομπή ενέργειας του δέντρου.

Το δεύτερο έργο αποτελείται από δύο σχέδια 134 x 134 εκατοστά το καθένα, φτιαγμένα από ανεξίτηλο μαρκαδόρο και διορθωτικό υγρό. Δίνουν την αίσθηση ζωντανού οργανισμού, αφού μέρα με τη μέρα αλλάζουν όψη λόγω της συμπεριφοράς των υλικών μεταξύ τους. Το ένα είναι σχεδιασμένο από την μπροστινή μεριά του PVC και το άλλο από την πίσω –σαν θετικό/ αρνητικό– όπως ακριβώς συμβαίνει με τα μαγνητικά πεδία. Λειτουργούν συμπληρωματικά έχοντας ωστόσο το καθένα τη δική του λειτουργική κι αισθητική αυτοτέλεια. Μέσα από το έργο βλέπουμε ότι υπάρχει αυτό που φαίνεται –η πραγματική εικόνα– και αυτό που δεν φαίνεται –μια συμπληρωματική εικόνα του ίδιου– έτσι ώστε όλο μαζί να δίνει την αληθινή πληροφορία/ εικόνα γι’ αυτό.

Για την υλοποίηση των project χρησιμοποιήθηκαν οπτικές ίνες της εταιρείας Advanced Fiber Optics, όπου αντιπροσωπεύεται από την AKRIPHOS στην Ελλάδα.

Με την ευγενική της χορηγία στην έκθεση αυτή η εταιρεία AKRIPHOS απέδειξε ότι ο φωτισμός δεν είναι μόνο χρηστικός, αλλά μπορεί να συμβάλλει και στην τέχνη.

Σελίδα 2 (Μεγαλύτερη Φωτογραφία) >>>

 

 
Σελίδες : 1 | 2 |
 
Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea3) in Unknown on line 0